U župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Kaštel Sućurcu u srijedu 20. siječnja sućurački župnik don Ivan Delić slavio je misu zadušnicu za sumještanina dr. o. Antu Alfirevića.

Otac dr. Ante Alfirević (1875. – 1945.) bio je hrvatski svećenik iz reda isusovaca, jedan od prvaka Hrvatskog katoličkog pokreta, kulturni djelatnik, filozof, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu. Uređivao je časopis Hrvatska straža, Život,  Glasnik Srca Isusova, autor brojnih  članaka s područja sociologije i psihologije, pisac književnih kritičkih osvrta, romanopisac…

Prošle godine bila je 145. obljetnica od njegova rođena i 70. obljetnica njegove smrti, za koju su rodbina, prijatelji i rodoljubi Kaštela priredili i tiskali Zbornik o dr. Anti Alfireviću te su prije 11 mjeseci izradili i poprsje o. Ante. Poprsje će biti postavljeno na sućuračkoj rivi uz bistu fra Bernardina Sokola, kad budu u Hrvatskoj ukinute epidemiološke mjere vezane za koronavirus. Bista je izlivena u Ljevaonici Ujević u Zagrebu, a rad je akademskog kipara Kažimira Hraste.

Izvor: IKA


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada