hren
 
U stankama između svakodnevnih obveza članovi povijesne grupe Osnovne škole "Knez Mislav" iz Kaštel Sućurca već četiri godine izdaju "Povijesni šalabahter", učenićko glasilo za povijest. Sedmi broj je izišao u veljači ove godine, a čitajući zanimljivi sadržaj lista, teško bi bilo zaključiti da se radi o djelu osnovaca. - U ove četiri godine "Šalabahter" je uspio od fotokopiranoga učeničkog lista postati pravi tiskani list. Najprije valja zahvaliti zalaganju učenika koji su pokazali veliku samostalnost u izvršavanju novinarsko-povjesničarskih zadataka, a također i potpori sponzora, Grada Kaštela, Županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta - kazao je profesor povijesti Tihomir Rajčić, voditelj školskog lista.
Tema posljednjega broja je Ante Starčević, o kojem se može saznati mnogo zanimljivih pojedinosti, kao što je tajna njegove snježnobijele kose koju je dobio u noći prije važne saborske sjednice. Uz atraktivne ilustracije pomno je obrađena i tema mode kroz povijest, od vremena faraona, Grka i Turaka do mode indije i Pariza. A, kao šlag na zadnjoj stranici je objavljen ženski intervju s Penelopom koja se Šalabahterovim novinarkama požalila kako Odiseja nikada nema kući.
Kroz školsku redakciju prošlo je mnogo osnovaca, a na posljednjem broju su radili urednici Mirjana Runtić i Ivan Jakus, te novinari Antonio Nevešćanin, Ante Kutleša, Ema Vujević, Marko Alajbeg, Stipe Vujić, Antonela Matijaca, Matea Alfirević, Marija Mamić, Jelena Zelić, Sanja Spahović, Ana Komar, Marija Sokol, Sanela Ahmić, Sanja Gotovac, Miroslava Batina, Ivana Draženović, Marin Trumbić, Teo Sarić, Ani Dželalija, Špiro Bakotin, Ivo Jerčić, Ivan Vukas, Andrea Biočić, Mirjana Brčić, Zrinka Hrga, Maja Spahović, Sanja Spahović, Hrvoje Lijić, Jelena Balek, Sanja Omrčen i Marija Prolić. Za marketing i prodaju lista procijenjenog na tri kune zadužen je Vlatko Ninčević.
KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • Hrvatskom Knezu Mislavu (AntonVukas)

  Negdje 839 (dakle svega 200 godina nakon dolaska Hrvata na Jadransko More) hrvatski Knez Mislav daruje tadašnjoj i današnjoj crkvi Sv. Juraj neke posjede.

  U znak zahvalnosti Očevi Sućurca daju ime mjesnoj Osnovnoj Školi Kneza Mislava krajem 20 tog stoljeća.

  Gospodin Tihomir Rajčić profesor povjesti kao manager pomaže ućenicima te uz potporu grada Kaštela i Ministarstva Znanosti izdaje se novi list *Povjesni Šalabahter*.

  Excellant gospodo. Mnogo uspjeha Vam želim.

  Imam pitanja:
  1- Mi koji smo u inozemstvu dali možemo ćitati vaš Povjesni Šalabahter?. Ima nas mnogo koji smo jako dobro upotrebljavamo kompjutere. Jedan naćin je da stavite list na web site. Međutim neznam kako ubirati pretplatu od nas.

  2- slijedeće kažem ali pod uvjet da se ne ljutite na me. Rijeć *Šalabahter* nisam znao prije studija na zegrebačkom sveućilištu. Dali je kasno zamjeniti tu rijeć sa recimo Priručnik?. ili nešto još bolje. Spominjem jer je moguće da otuđujete potencijalne zainteresirane jer se Šalabahter rijeć rijetko upotrebljava

  Pozdrav
  Kaštelanin Anton Vukas iz Sućurca.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  je, možda se riječ \"šalabahter\" u Kanadi rijetko upotrebljava

  oko 13 godina prije
 • Tihomir Rajčič (Gost)

  Dragi prijatelji
  web \"Šalabahtera\" je
  tihomir-rajcic-history.iz.hr

  oko 13 godina prije
 • ld (Gost)

  :?

  oko 11 godina prije
 • vana (Gost)

  pozz cilon sućurcu,ciloj školi,
  ovin ode
  zvizdama..a pogotovo nastvniku TIHI LEGENDI..kissach by dj volan

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  pozdrav saneli..... 8)

  oko 11 godina prije
 • VANA (Gost)

  SUPER POZDRAV 6.B

  oko 10 godina prije
 • ekipa sa gospice (Gost)

  ovin puten pozdravljamo naj,naj, fast-food
  u cilon svitu \"njoko\" se zove od vlasnika vlasnik je neki tamo rajčić jakov prof kuharstva

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara