Dobiti uređenu šetnicu kojom ćete, kako joj ime kaže, prošetati, uživati u suncu i bonaci ili jugu i čudesnim valovima, želja je mnogih Kaštelana, koja se ostvarila, iako ne na prevelikoj površini, stanovnicima Kaštel Štafilića. Ali da ugođaj i doživljaj uređene šetnice, odmora na klupi ili ćakule u prolazu, ne bude potpun redovno se brine nekolicina njihovih sugrađana.

Naravno, riječ je o vlasnicima vozila, koji svoje metalne ljubimce, posebno nedjeljom, redovno parkiraju na novoj šetnici. Rekli bi neki, ljudi došli uzeti coffe to go, uhvatiti sunca, a dio došao sudjelovati u misnom slavlju i između ostalog, pomoliti se za svoje bližnje, susjede, narod.
Ne razmišljajući pri tome da nekome smetaju, nekoga ugrožavaju i krše zakonske propise. Ili možda razmišljaju, ali ih nije briga.

Tako je bilo i ove nedjelje, a fotografije i kratak tekst o uzurpaciji pješačke zone od strane vozila, koje nam je poslala jedna naša čitateljica, mogu se protumačiti kao uvod u ono što nas očekuje narednih mjeseci, kada vremenske prilike budu odgovarajuće za šetnju.
No, ako nadležni za provedbu zakonskih propisa reagiraju, ove fotografije možda ipak budu samo spomen na rijetko neodgovorno ponašanje... Pratit ćemo.

 

Foto: čitatelji


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij