Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću, utemeljitelji HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Kaštela, na simboličan način obilježili su 31. obljetnicu osnutka svoje stranke u Kaštelima.

Uz počast prvom predsjedniku, predsjednik tadašnjeg Inicijativnog odbora Veselko Andromak, kojeg bi se moglo nazvati i prvim predsjednikom HDZ-a u Kaštelima, čestitao je svojim kolegama utemeljiteljima te svim članovima stranke ovu obljetnicu.

Bila je to prilika i da Andromak sve prisjeti na neke zanimljive detalje krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, kada se stranka osnivala.

U ime Zajednice utemeljitelja cvijeće su pred spomenikom položili predsjednik Željko Plazonić te Veselko Andromak i Mate Barun, trojka koja danas vodi kaštelanske utemeljitelje, a koji su bili i prvi ljudi Inicijativnog odbora u vrijeme kad se stranka osnivala.

Na polaganju cvijeća i paljenju svijeća članovima Zajednice utemeljitelja pridružio se i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Foto:PGK

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada