GDJE CIJEPITI PSA? (2)
„Obzirom da Veterinarskoj stanici Kaštela  d.o.o. temeljem provedenog natječaja nisu dodijeljene javne ovlasti iz članka 95. stavka 3. Zakona te do trenutka pisanja ovog dopisa ne posjeduje ni Rješenje kojim se dozvoljava obavljanje pojedinih poslova javnih ovlasti – cijepljenje pasa protiv bjesnoće, navedene poslove na epizootiološkoj jedinici Kaštela obavlja Veterinarska ambulanta Solin d.o. o.“

Tako piše u dopisu(dolje) koji nam je 10. siječnja poslalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva odgovarajući i službeno na naše upite od prije nekoliko dana.

Naime, kao što smo pisali, mnogi Kaštelani koji imaju psa ovih su dana bili zbunjeni i u nedoumici gdje cijepiti psa. Iako su navikli voditi psa u svoj grad, poziv ove godine su dobili iz Solina. To ne bi bio problem da nam veterinar iz kaštelanske veterinarske stanice telefonski nije odgovorio da taj poziv zanemarimo i da čekamo na njihov.

Kako pišu iz ministarstva, „Cijepljenje pasa protiv bjesnoće spada u poslove javnih ovlasti temeljem članka 95. stavka 3. Zakona o veterinarstvu te ih mogu obavljati isključivo veterinarske organizacije koje ovlasti Uprava za veterinarstvo kao ovlaštene veterinarske organizacije.“ vlasnik bi očito za odvođenje psa na krivu adresu mogao snositi zakonske posljedice.

Solinu Kaštela i Lećevica, Trogiru Prgomet i Primorski dolac, Kaštelima odbijenica!

Iz Ministarstva objašnjavaju i da se natječaj kojim je Veterinarska stanica Kaštela d.o.o izgubila ove javne ovlasti odvio početkom prošle godine pri čemu je Ugovor o povjeravanju poslova za Kaštela i Lećevicu sklopila Veterinarska ambulanta Solin. Osim Solina, na istom natječaju Veterinarskoj ambulanti Trogir dodjeljuju se ovlasti na jedinicama Prgomet i Primorski Dolac.

Ostaje nam samo nada da će se ova priča oko cijepljenja pasa u budućnosti razriješiti te da će Kaštelani svog psa moći cijepiti u svom gradu, u Kaštelima.A sad malo i o nama...


Eto dragi naši, sad znate što vam je činiti: psa na brnjicu i lanac (da, da, i to vam je dužnost), ako je potriba i vrićicu i škovaceru (nemojte se praviti ludi, dobro znate za što je ovo, iako taj prizor u našem lipom gradu, nažalost, nikad nisam vidila) pa u Solin, ukoliko oni već nisu došli k vama (ka šta su obećali priko poziva). Nemojte misliti da ste time sve moralne dužnosti prema psu i ljudima izvršili.

Znate dobro i da je zakon tek minimum morala kojeg bi se svaki pošten čovik triba držat. Neću ni spominjat one naše sugrađane koji se ne pridržavaju ni ovog minimuma. Tribalo bi lipo izaći na teren, za svaki takav slučaj predvidjeti tri cjepiva: jedno za psa, druga dva za ludog vlasnika.


Original e-mail iz ministarstva:

From: Josipa Herceg

To: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sent: Thursday, January 10, 2008 10:49 AM

Subject: Odgovor na postavljeni upit[Scanned]

 

KLASA: 600-01/08-01/1

URBROJ: 525-1-08-8

Zagreb, 10. siječnja 2008.

 

Predmet: Odgovor na postavljeni upit

 

 

Poštovani,

 

u svezi Vašeg upita izvješćujemo vas kako slijedi:

 

Cijepljenje pasa protiv bjesnoće spada u poslove javnih ovlasti temeljem članka 95. stavka 3. Zakona o veterinarstvu („Narodne novine“ br. 41/07) te ih mogu obavljati isključivo veterinarske organizacije koje ovlasti Uprava za veterinarstvo kao ovlaštene veterinarske organizacije.

Početkom 2007. godine, obavljen je natječaj za dodjelu ovlasti na epizootiološkim jedinicama Kaštela, Lećevica, Prgomet i Primorski Dolac u sastavu epizootiološkog područja Splitsko-dalmatinske županije, za obavljanje poslova navedenih u članku 95. stavka 3. Zakona. Ponude na navedeni natječaj su dostavile Veterinarska ambulanta Solin d.o.o., Veterinarska stanica Kaštela d.o.o. i Veterinarska ambulanta Trogir d.o.o.

Veterinarska ambulanta Solin d.o.o. sa sjedištem u Solinu, Kralja Zvonimira 33 je temeljem provedenog javnog natječaja, Rješenjem Kl.: UP/I-322-08/07-01/5; Urbroj: 525-6-07-02 ovlaštena za obavljanje poslova iz članka 95. stavka 3. Zakona o veterinarstvu na epizootiološkim jedinicama Kaštela i Lećevica o čemu je, sukladno članku 97. stavku 1. Zakona, s njom sklopljen i Ugovor o povjeravanju poslova.

Veterinarska ambulanta Trogir d.o.o. sa sjedištem u Trogiru, Kardinala Alojzija Stepinca 6 je temeljem istog provedenog javnog natječaja, Rješenjem Kl.: UP/I-322-08/07-01/7; Urbroj: 525-6-07-02 ovlaštena za obavljanje poslova iz članka 95. stavka 3. Zakona o veterinarstvu na epizootiološkim jedinicama Prgomet i Primorski Dolac o čemu je i s njom sklopljen Ugovor o povjeravanju poslova.

Obzirom da Veterinarskoj stanici Kaštela d.o.o. temeljem provedenog natječaja nisu dodijeljene javne ovlasti iz članka 95. stavka 3. Zakona te do trenutka pisanja ovog dopisa ne posjeduje ni Rješenje kojim se dozvoljava  obavljanje pojedinih poslova javnih ovlasti-cijepljenje pasa protiv bjesnoće, navedene poslove na epizootiološkoj jedinici Kaštela obavlja Veterinarska ambulanta Solin d.o.o.

 

S poštovanjem,

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost)

  evala ti autorice ovoga članka. ovi zanji dijal su zadnjon rećenicon je ka da si meni na repeticijan bila.
  endem

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  mogu li se i vlasnici cjepit

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Što se mene tiće veterinarsku ambulantu u Novome mogu slobodno zatvorit! Nedaj boze da ti bestija oboli od čega, toliko su stručni da je to čudo jedno.
  Više znaju i imaju mota sa beštijama ono dvoje-troje tehničara šta rade nego doktor.

  oko 10 godina prije
 • iskreni (Gost)

  Ja sam upravo cijepio dva psa ,gdje mi je veterinarka iz Solina došla u kućnu posjetu te sam jako zadovoljan njenom uslugom. Iako je ona prava kaštelanka a radi u veterinarskoj stanici Solin kaže da ipak Solin jedini ima ovlasti ministarstva za obavljanje djelatnosti cijepljenja protiv bjesnoće.Pitanje je zašto je kaštelanska veterinarska stanica izgubila koncesiju za cijepljenje protiv bjesnoće?????? Valjda su nešto muljali kao što se kod nas obično radi.

  oko 10 godina prije
 • endemu (Gost)

  \"evala ti autorice ovoga članka. ovi zanji dijal su zadnjon rećenicon je ka da si meni na repeticijan bila.
  endem\"

  a zašto zadnja rečenica, oli se ne slažeš s cilin dilom (ovo o skupljanju izmeta i brnjice)?
  To mi više smeta u Kaštilin nego ko ima ovlasti... Evala da se i endem s nekin slaže, bit će neka ista škola :grin

  oko 10 godina prije
 • kastelanka (Gost)

  protiv bjesnoce treba cipiti doktora i doktoricu iz solina....koja muljaza i prljava igra

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  stvarno najgori su ti šta šeću pse -tovare bez brnjice i povodca umireš od straha proć kraj njih i još in nesmiš ništa reć i onda dovedu te iste pse na pišanje i kakanje na more na plažu stvarno in triba cjepivo

  oko 10 godina prije
 • (Petar)

  Slažem se, treba pobit sve vlasnike pasa čiji psi seru i pišaju po plažama. Isto možemo uraditi i roditeljima čija djeca rade iste stvari liti.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  nemoj tako to se ne uspoređuje

  oko 10 godina prije
 • Dentex (Gost)

  Je,grubo je uspoređivat ali je istina da pasi ka i dica pokupe narav od onog ko ih odgaja ili dresira.Teško ćemo vidit npr.Strizu sa koker španijelom ili maltezerom ili Don Vucu sa pit bullom ili rotvajlerom.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  gostu 164 spomenija san zadnji dijal i zadnju rećenicu
  endem

  oko 10 godina prije
 • ROÐO (Gost)

  DOBRO SU NAMISTILI NATJEČAJ :grin

  oko 10 godina prije
 • ROÐO (Gost)

  DA MI JE ROÐO MINISTAR PASA JA BI OTVORIJA VETERINARSKU AMBULANTU PA BI SVI VI KOD MENE CJEPILI PSE :grin

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Psi postanu slika i prilika gazdi.DOK GAZDA SPAVA I PAS SPAVA A KAD GAZDA LUMPUJE ONDA I PAS PJEVA CIJLu noć.Sramota od gazde da njihovi psi ne daju spavat okolini.Poneki imaju 4 pasa zbog orkestra nočnog.Šetnice akio ih mogu tako nazvat pune su izmeta ,a i plaže jer tamo je mekano za zakopat govno.SRAMOTA OD GRAÐANA KAŠTELA tREBA OVO PRIJAVIT ORGANIMA .

  oko 8 godina prije
 • queen (Gost_4138)

  ja imam 2 mala psa i kupin za njima ,ali je problem u solinu gdje bacit morate šetat 1 km do kante žalosno .

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara