Sude mu za ubojstvo Marina Matijaša.
Konačno je na optuženičku klupu sjeo Jozo Čabraja kojem po drugi put sude za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša u Kaštelima 2014. godine. Čabraja je bio osuđen na 13 godina, no presuda je ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje. 

Čabraja je u lipnju prošle godine sudjelovao u oružanom sukobu u kojem je izrešetan s više metaka, a hicima iz vatrenog oružja ranjen je i prije tri godine kada su na njega pucali pripadnici zločinačke organizacije u kojoj se nalazi i Duje Pivčević, prijatelj pokojnog Matijaša. 

Na početku suđenja Čabraja je rekao da se kaje i žali zbog svega, ali da se ne smatra krivim onako kako ga optužnica tereti. 

Odmah potom požalio se sutkinji Višnji Strinić na novinare. 

'Stalno me spominju u svakom kontekstu, a to nije više u redu. Imam kćer od 11 godina. Razapinje me se na križ. Da je makar istina. 90 posto je lažirano', jadao se Čabraja.

'Novinari rade svoj posao. Tu vam sud ne može pomoći', kazala mu je sutkinja. 

Svjedok Ante Strižak bio je u automobilu te večeri s Čabrajom. 

'Čuli smo pucanj, udarac. Kasnije se ispostavilo da je u pitanju bila velika maca. Jozo je u panici istrčao. Čuo sam pucanj. Nisam znao o čemu se radi. Sjedio sam straga, vidio sam siluete kako bježe. Izašao sam vani, Jozo je bio u panici. Vikao je 'Zovite hitnu'. Bilo je strašno mračno i nepregledno, apsolutni mrak', kazao je svjedok. 

Nije se mogao sjetiti detalja s ispitivanja u Državnom odvjetništvu prije sedam godina. 

Tada je rekao kako sukob Matijaša i Čabraje nije bio od jedne večeri. Te zime su se potukli u disku i onda su se tražili radi obračuna. 

'Skupina Marina Matijaša napala je Čabraju. Gađali su ga kamenjem. Izbili su mu dva zuba, imali su i nož', kazao je svjedok. 

'Njih 10 je bilo s kamenjem i nožima', ubacio se Čabraja. 

Svjedok je naveo da je pokušao smiriti tenzije između sukobljenih strana, ali su ga Matijaš i Pivčević optužili da je prešao na Čabrajinu stranu. Zaprijetili su da će dobiti svi koji su s njim. 

Te večeri Čabraja i društvo pili su u beach baru, a onda su se odlučili provozati. Kraj škole je Čabraja zapucao iz pištolja i pogodio suparnika u glavu. 

'Žao mi je Matijaša. Bio je u dubini duše dobar mladić, ali u krivom filmu, kao i Čabraja, koji je u svemu htio biti prvi', rekao je svjedok.

Izvor: Dalmatinski portal


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij