hren
 
Saborski Odbor za obitelj, mladež i sport podržao je, u ponedjeljak, izvješće o radu pravobraniteljice za djecu u prošloj godini. Pravobraniteljica Ljubica Matijević-Vrsaljko je za sjednice podsjetila na slučaj HIV pozitivnih djevojčica Ele i Nine, upozorivši kako Ela i dalje ide u razred osnovne škole u Kutini sama s dvoje učenika. Ured stoga, kazala je pravobraniteljica, poduzima različite mjere kako se slična situacija izoliranosti ne bi ponovila i s Ninom.
Izvijestila je Matijević-Vrsaljko i kako se nakon intervencije Ureda spriječilo da pjevač Josip Katalenić i dalje vrijeđa i omalovažava mlade natjecatelje na Story Super Nova Music Talents.
Govoreći o slučaju mladog Kamerunca koji je zatečen bez obiteljske skrbi i onda odveden u popravni dom, pravobraniteljica je predložila da se za takvu djecu osigura poseban smještaj, jer je, kako je kazala, neprihvatljivo da se takvu djecu tretira kao djecu s poremećajima, kada to nisu.
Pravobraniteljica za djecu također se zauzela i za što hitnije osnivanje obiteljskih odjela pri sudovima koji bi rješavali probleme s područja obiteljskog prava.
Odbor je odbio HSS-ov zakonski prijedlog o statusu odgojitelja koji bi donosio određene privilegije za roditelje koji imaju najmanje četvero djece i plaću nižu od prosječne. Članovi odbora prijedlog su odbili složivši se s Davorkom Vidovićem (SDP) koji je istaknuo kako je protiv toga da roditeljstvo postane zanimanje, kada jednaku odgovornost imaju i roditelji dvoje djece kao i roditelje šestero djece.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij