U ponedjeljak 04. veljače 2008. godine pomoćnik ministra za pomorski promet Mario Babić svečano je „pustio u promet“ prvi legalni „gat“ za privez ribarskih kočarica i pretovar ribe, koji se nalazi na području bivšeg „Brodospasovog“ rezališta na Brižinama u Kaštel Sućurcu.

Čitav projekt vrijedi oko 2,3 milijuna kuna koje je osiguralo Ministarstvo mora, a investitor prve faze projekta je Lučka uprava Split koja je izgradila infrastrukturu, odnosno pristupnu cestu i obalu za privez ribarica i iskrcaj ribe. 

Inicijativa Grada Kaštela i Ceha ribara

Svečanom otvaranju prve ribarske luke na području Splitsko-dalmatinske županije nazočio je i predsjednik Ceha ribara Hrvatske obrtničke komore Tonči Božanić, koji je uz Grad Kaštela inicirao izgradnju ove ribarske luke.


Iz Arhiva

Uz neskriveno zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, Tonči Božanić je napomenuo kako su organizirane ribarske flote i gradnja ribarskih luka preduvjet za buduće pregovore sa Europskom unijom u svezi ribarstva.

Za privez dvije kune po metru broda

Pomoćnik ministra za pomorski promet Mario Babić ovom prilikom je napomenuo kako se u 2008. godini planira obnova i izgradnja ribarskih luka u Komiži na Visu, Postirama na Braču i u Novigradu, a istaknuo je i kako je u 2007. godini Ministarstvo osiguralo financijska sredstva u iznosu od 27 milijuna kuna za izgradnju ribarskih brodova, a u iste svrhe će ove godine izdvojiti pet milijuna kuna više. 


Iz Arhiva

Pomoćnik ministra je izjavio kako će ribari prema novom pravilniku za privez plovila plaćati tek simboličnu naknadu, prema kojoj će lučka pristojba za ribarski brod iznositi dvije kune po metru broda.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • ja (Gost)

  ovo je bila udarna vijest na vijestima jučer cili dan al ima bit da kaštelane ne zanima baš toliko...više vole raspravljat o nekim drugim stvarima....npr.strizi, mitu i korupciji....crnoj kronici itd.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  zaboravia si o cajkama.....

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  nije na podruju Brodospasa nego Dalmacijacementa.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  a i ti uredniče foruma si jaka faca,kad nisi da mogućnost da komentiramo onoga pečenog vola na proslavi HDZ-a,jer da nisi HDZ nebi ni moga to radit.Pristran si,netočan,i ponekad licemjerno dvoličan.sad kad si pročita moš i izbrisat....!

  oko 10 godina prije
 • Dentex (Gost)

  Ja bi volija da mogu komentirat sendvič majstora i nounara Jakova.Koja je ono lipa kockasta glava.Zna li ko odakle ga je \"java\" donija i na koga je \"nako\" šestan i pametan.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  slažem se sa gostom 135. to se nesmi komentirat kad slave lopovi i izdajnici hrvatske. ti si guba ka i oni,krpelčju žalosni a dije demokracija\'???????????????????????????\'\'

  oko 10 godina prije
 • gost (Gost)

  A ko Žarka voli ?

  oko 10 godina prije
 • fetivi (Gost)

  A caje Grgicu ca se prsis oli su ti Brizine ocevina pa si dosa s ton izjavon i to boze i odredija cinu veza. Pitan se ko je pita Sucurane za ti potez nego si samo to tako ti odredija ma vidi bogati to ka da si ti tako odredija pa bog. Tako si lipo upravja s Ajdukon ajde lipo kvragu ti i okle si jer nikako mi ne ide u glavu kako Vranjicani svojatadu BARBARINAC jema bit da si i ti Vranjicani.

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara