Croatian English French German Italian Spanish

 
U ponedjeljak 04. veljače 2008. godine pomoćnik ministra za pomorski promet Mario Babić svečano je „pustio u promet“ prvi legalni „gat“ za privez ribarskih kočarica i pretovar ribe, koji se nalazi na području bivšeg „Brodospasovog“ rezališta na Brižinama u Kaštel Sućurcu.

Čitav projekt vrijedi oko 2,3 milijuna kuna koje je osiguralo Ministarstvo mora, a investitor prve faze projekta je Lučka uprava Split koja je izgradila infrastrukturu, odnosno pristupnu cestu i obalu za privez ribarica i iskrcaj ribe. 

Inicijativa Grada Kaštela i Ceha ribara

Svečanom otvaranju prve ribarske luke na području Splitsko-dalmatinske županije nazočio je i predsjednik Ceha ribara Hrvatske obrtničke komore Tonči Božanić, koji je uz Grad Kaštela inicirao izgradnju ove ribarske luke.


Iz Arhiva

Uz neskriveno zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, Tonči Božanić je napomenuo kako su organizirane ribarske flote i gradnja ribarskih luka preduvjet za buduće pregovore sa Europskom unijom u svezi ribarstva.

Za privez dvije kune po metru broda

Pomoćnik ministra za pomorski promet Mario Babić ovom prilikom je napomenuo kako se u 2008. godini planira obnova i izgradnja ribarskih luka u Komiži na Visu, Postirama na Braču i u Novigradu, a istaknuo je i kako je u 2007. godini Ministarstvo osiguralo financijska sredstva u iznosu od 27 milijuna kuna za izgradnju ribarskih brodova, a u iste svrhe će ove godine izdvojiti pet milijuna kuna više. 


Iz Arhiva

Pomoćnik ministra je izjavio kako će ribari prema novom pravilniku za privez plovila plaćati tek simboličnu naknadu, prema kojoj će lučka pristojba za ribarski brod iznositi dvije kune po metru broda.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara