PRVA U NIZU RADIONICA U SKLOPU CEMEX-OVOG PROGRAMA „ŽIVIM ZDRAVO!“
CEMEX Hrvatska pokrenuo je kampanju „Živim zdravo!“ u sklopu koje će provesti niz aktivnosti kojima će educirati svoje zaposlenike o važnosti zdravog načina života, od tjelesne aktivnosti do pravilne i zdrave prehrane. Kampanja je dio trajnog programa podizanja svijesti o važnosti zaštite zdravlja koji CEMEX provodi više od desetljeća.

Kampanja je započela radionicom pripreme zdrave hrane koju su za zaposlenike CEMEX-a osmislili učenici Srednje škole Braća Radić, a predstavili njihovi nastavnici Marija Rapanić, Petrana Pupić i Anđelka Prlić. Za vrijeme dvosatne radionice, zaposlenicima su prezentirane osnove zdrave prehrane i priprema raznovrsnih ukusnih jela od zdravih namirnica.

- Voditi brigu o svom zdravlju i tijelu je uvijek bilo važno, ali to je posebno naglašeno u godini koja je iza nas. Proteklu godinu smo većinom proveli u zatvorenim prostorima sa smanjenom tjelesnom aktivnosti, često ne pazeći na prehranu. Sada se polako vraćamo u naše ustaljene aktivnosti i dobro je više vremena posvetiti boravku na svježem zraku uz aktivan i zdrav način života. Kontinuirano provodimo brojne kampanje kako bismo naše zaposlenike potaknuli na usvajanje i uvođenje zdravih životnih navika u svakodnevni život, kao i one o očuvanju mentalnog zdravlja, posebno važne teme za vrijeme pandemije - izjavio je Fabjan Ruščić, voditelj zaštite na radu u CEMEX-u Hrvatska.

- Moderna znanost i obrazovanje počivaju na razvoju novih zanimanja usmjerenih na rješavanje bitnih problema društva poput nepravilne prehrane i slabe tjelesne aktivnosti, što utječe i na tjelesno i na mentalno zdravlje pa onda i na radnu sposobnost. Vesele nas prilike poput ove, da u suradnji s gospodarskim subjektima kao što je CEMEX možemo širiti znanje i osnaživati zajednice, ali i promovirati programe naše škole - rekla je ravnateljica Srednje škole Braća Radić, Marija Kezele

Po završetku radionice, recepti koje će predstaviti učenici će se prikupiti i otisnuti u knjižicu dostupnu svim zaposlenicima, uz brošure i letke usmjerene na promociju pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti. Zaposlenici će moći slati i svoje recepte, a najbolji će također biti uključeni u ovu knjižicu.

- Svi već znamo za moto - ono si što jedeš. Ovom radionicom nastojali smo približiti zaposlenicima što pripremiti kod kuće i ponijeti sa sobom za užinu na radno mjesto, a da pokriva naše dnevne energetske potrebe, da je zdravo i uravnoteženo. Drago nam je što smo upravo u lokalnoj zajednici pronašli partnera s kojim možemo stručno surađivati na ovom projektu - izjavila je Marina Ostojić, specijalistica za društveni utjecaj u CEMEX-u Hrvatska.

Uz dio projekta koji se bavi zdravom prehranom, zaposlenici će imati priliku uključiti se u aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“, koja se tijekom proljeća i ljeta provodi u Solinu u okviru nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“. CEMEX je i sam sudionik programa „Tvrtka prijatelj zdravlja“ koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Osim toga, zaposlenici tvrtke sudjeluju i u utrci HT B2 Run Split od njenog pokretanja, a za nju se pripremaju tijekom cijele godine kroz zajedničke treninge u prirodi. 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij