Iako dio građana Kaštela ima samo riječi hvale za djelatnost prikupljanja i odvoza otpada od strane tvrtke Zeleno i modro, drugi se, kojih je ipak manji broj, iz različitih razloga s tim ne slažu, a dio onih s „lošim iskustvima“ često se za pomoć obraćaju i Portalu grada Kaštela.

Kao jedan od primjera nezadovoljstva, jučer nam je stigla primjedba naše čitateljice o tome kako u ulici Ivana Vuletina u Kaštel Novom, več dva tjedna djelatnici tvrtke Zeleno i modro nisu odnijeli odvojeno prikupljeni papir i plastiku, a požalila se i na komunikaciju djelatnika na informacijama navedene tvrtke, s kojim je razgovarala o ovom problemu.

- Zeleno i modro na podrucju Kaštel Novoga već dva tjedna nije vozio papir i plastiku. Jutros sam ih zvala da pitam info zašto nisu vozili i kada planiraju, gospodin na infu mi je rekao da "ako mi se nakupilo neka sama odvezem u recillažno dvorište ili da čekam idući tjedan te da će proslijediti moj broj vozačima pa da njih pitam zašto ne voze". Tolerirati se uvijek može ako se upadne u gužvu, ali ovakav bezobrazluk prema korisnicima usluga koji ih uredno plaćaju po mom mišljenju nije dopustiv. A ovakav način obrazlaganja nepružanja usluge je ispod svake kritike – napisala nam je čitateljica i priložila fotografiju s punim spremnicima.

Zbog čega je došlo do navedenih problema pitali smo direktora Zeleno i modro Alena Lučića, koji se odmah ispričao svima, koji su možda, iz nekog razloga, imali određenih problema te nam je iscrpno objasnio zbog čega je došlo do situacije koju opisuje naša čitateljica.

- U Ulici don Ivana Vuletina  se obavljaju iskopi i blokirana je za promet.
Svi korisnici u ulicama u kojima su radovi obaviješteni su o privremenom načinu prikupljanja otpada, a to je putem vrećica za miješani komunalni otpad sa logom tvrtke Zeleno i modro, natpisom „miješani komunalni otpad“ i ključnim brojem tog otpada te već postojećim vrećicama za papir i plastiku.
U takvim ulicama kamion ne može prolaziti pa se otpad prikuplja na način da se vrećice sa otpadom ostave na dogovoreno mjesto u dane prikupljanja, a to mjesto je uglavnom početak ulice.
Privremeni način prikupljanja traje sve dok se radovi ne završe.

Zaprimili smo poziv korisnika iz Ulice don Ivana Vuletina i utvrdili smo da korisnik nije iznio svoj spremnik na gore navedeno uobičajeno mjesto.

Korisnika se prilikom razgovora obavijestilo o mogućnosti odlaganja otpada u reciklažnom dvorištu u svrhu opće popularizacije besplatnog korištenja reciklažnog dvorišta među našim korisnicima. Također, naš djelatnik, kako tvrdi,  rekao je da će on, djelatnik, pitati vozače zašto se nije odvezlo, što je i učinio.

Ponekad se zna dogoditi da se pojedinim korisnicima ne isprazne spremnici, a to je u 90 posto slučajeva iz razloga što korisnici nisu na vrijeme iznijeli spremnik na pražnjenje. Naime korisnici u dane pražnjenja trebaju do 7 sati ujutro iznijeti spremnik na javnu površinu ili iskazati nedvojbenu želju za pražnjenjem spremnika što je standard prikupljanja otpada – odgovorio nam je direktor Lučić ne samo na konkretno već i općenota pitanja o odvozu.

Direktor je također odmah reagirao i u praksi te su spremnici, o kojima je govorila naša čitateljica, vanredno ispražnjeni u manjem roku od 24 sata od primitka prijave.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij