hren

Osim što smo grad šahti i ležećih policajaca svih oblika, sve više postajemo i grad asfaltnih zakrpa, a da je tako uvjeravamo se svaki dan u našem okružju, bez obzira radi li se o posljedicama radova na telefoniji, struji, vodi ili kanalizaciji. A zadnji primjer iznimnih asfaltnih zakrpi pronašli smo ovih dana i na fotografijama na Facebook profilu jednog Kaštelanina, a odnose se na brce u Kaštel Gomilici.

Kako je vidljivo, zanimljive asfaltne zakrpe sada krase sami ulaz u povijesni Kaštilac. Ispravka, na samom ulazu nema zakrpa, već je asfalt cjelovit, a zakrpe obilježavaju ulice koje vode do njega. Kažu, s godinama će tamna boja asfalta izblijediti i zakrpe te crna boja neće biti toliko vidljivi, stopit će se s okolinom. No, pitanje je koliko godina će proći do tada?
Za ovu foto kritiku nije važno ni koji su se radovi izvodili, ni tko je obavio asfaltiranje, niti zbog čega, jer važno je samo da mnogi jednostavno nemaju pojma što rade...

Ako se uzme u obzir i da je dio Kaštilca u propadanju, a nadležni za nekoliko godina planiraju realizaciju novog brca, istočno od Kaštilca, možda neće ni biti važno kako staro brce izgleda. Osim toga, u ljudskoj je naravi da se određeno vrijeme bune na pojedine radnje i postupke, a potom se sve zaboravi.

Al da se ipak ne zaboravi, ostavit ćemo ovaj tekst i ove fotografije da nas podsjete da se povijest nije stvarala samo u 16. stoljeću, već je stvaramo i danas, mnogo neuspješnije nego onda.

 

Foto: Facebook/privatno


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij