Obzirom da je dio lokaliteta na području grada Kaštela zahvatila tuča u petak poslijepodne, preporučujemo poljoprivrednicima primjenu (ukoliko već nisu)s nekim od biostimulatora (aminokiselinskih pripravaka) npr: Megafol, Delfan plus, Polyamin, Drin,  Siapton, Bioplex, Amino Vital, Diamin Plus.

Radi što boljeg oporavka biljaka primjenu ponoviti nakon 7-10 dana.

Vinogradari koji nisu obavili zaštitu prema zadnjoj preporuci Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva od 16.07., mogu koristiti  pripravke na osnovi folpeta,  botriticide ili pripravke na osnovi bakra pazeći na karence pogotovo u vinogradima sa sortama iz ranije epohe dozrijevanja.

Za sanaciju oštećenih maslinika primijeniti pripravke na osnovi bakra radi smanjenja širenja uzročnika bakterijske bolesti raka masline( Pseudomonas syringae pv. savstanoi) u odvojenom tretmanu od biostimulatora.

Pripravke primjenjivati u skladu s dozvolom poštujući upute, ograničenja, obavijesti i upozorenja navedenim na etiketi za uporabu.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u  Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi https://fis.mps.hr/trazilicaszb/

Profesionalni korisnici SZB su dužni voditi i čuvati evidenciju o primjeni SZB najmanje tri godine.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada