hren

Vikend i početak idućeg tjedna bit će u znaku pravog ljetnog vremena - uz čestu vrućinu i podosta sunčanih sati. Štoviše, pred nama je još jedan ovogodišnji toplinski val, a osim visoke temperature, nekima će neugodu barem do sredine novoga tjedna stvarati i južina. Pritom će već s utorkom rasti vjerojatnost za lokalne pljuskove, pogotovo na zapadu unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana, a jugo će duž većeg dijela obale postupno slabjeti. Naime, posvuda razmjerno vjetrovito bit će u nedjelju i ponedjeljak, zbog čega će i noći na Jadranu često biti vrlo tople te mnogima neugodne za spavanje.

U Dalmaciji se nastavlja pravo ljetno vrijeme - obilje sunca i temperatura zraka primjerena dobu godine. Nakon mjestimičnog burina, danju slab vjetar s mora. Nakon još jedne tople noći, osim ponegdje u unutaršnjosti - danju će biti vruće.

I na krajnjem jugu Hrvatske idealni uvjeti za sve ljetne aktivnosti, no uz oprez pri izlaganju suncu koje treba izbjegavati u najtoplijem dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 30 i 35 °C, koliko će biti ponegdje u dolini Neretve."

Slijedi još toplije...

Idući će dani biti još topliji, pri čemu će na Jadranu posebno porasti noćna i jutarnja temperatura jer će zapuhati jugo. Početkom novog tjedna u mnogim se mjestima temperatura noću neće spuštati ispod 25 °C. Bit će barem djelomice sunčano te razmjerno vjetrovito sve do utorka, kada će se povećati vjerojatnost za neverine, posebice na sjeveru.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij