hren
 
PILOT PROJEKT - INTERNET ŠKOLSKI DNEVNIK
U utorak 25. ožujka u Eko-etno selu Radošić-Škopljanci kaštelanska tvrtka Azija d.o.o. predvođena Vladimirom Škopljancem predstavila je Pilot projekt Internet školski dnevnik, koji bi kroz desetak dana trebao početi s radom. Svi zainteresirani podatke mogu dobiti na stranicama Školskog dnevnika, odnosno na www.skolskidnevnik.hr.

Glavni i osnovni cilj portala Školskidnevnik.hr jest pravodobno i lako dostupno informiranje roditelja o učenju, vladanju i izostancima njihova djeteta, kao i o ostalim podacima vezanim uz školski plan i program.

Roditelji će na zaslon svog mobilnog telefona putem SMS poruka primati informacije o ocjenama djeteta, biti će obaviješteni o djetetovom izostanku iz škole, te o domaćem radu za taj dan

Ovaj pilot projekt će se u samom početku početi primjenjivati u oko desetak škola Splitsko-dalmatinske županije, a među prvima će se ovakvim načinom informiranja početi koristiti Osnovna škola Bijaći iz Kaštel Novog, Osnovna škola Marina kod Trogira, Osnovna škola Kamešnica, Osnovna škola Otok kod Sinja, Osnovna škola Seget i Osnovna škola Stjepana Ivičevića iz Makarske.

Novi oblik roditeljske komunikacije sa školom

Prema riječima Vladimira Škopljanca, direktora i vlasnika tvrtke Azija d.o.o. koja je razvila novi softver, ideja o uvođenju školskog imenika na internet postoji već duže vrijeme, ali su tek sada ostvareni tehnički uvjeti za realizaciju čitavog projekta pomoću kojeg se nastoji u svaku učionicu u Hrvatskoj uvesti računalo sa novim programom. 

Papirnati školski dnevnici bi nakon prihvaćanja ovog projekta trebali postati povijest, a informacije o svojoj djeci, odnosno informacije o njihovim ocjenama i izostancima moći će dobivati i roditelji, koji će korištenje ovog softvera plaćati 8 kuna mjesečno.

U sklopu projekta roditelji će na zaslon svog mobilnog telefona putem SMS poruka primati informacije o ocjenama djeteta, i to odmah neposredno nakon što nastavnik ocjenu upiše u školski dnevnik, a također će putem e-maila ili SMS poruke biti obaviješteni i o djetetovom izostanku iz škole, te o domaćem radu za taj dan.

Autori pilot projekta Internet školski dnevnik napominju i kako nastavnici, roditelji i ostali korisnici portala ne trebaju biti zabrinuti zbog eventualnog “hakiranja” stranica, jer je sigurnosni protokol isti kao i onaj kojeg koriste sve banke. Osim toga, svaki korisnik školskog portala, odnosno nastavnik koji unosi podatke o djetetu, i roditelj kojega isti podaci zanimaju, ima svoju zaporku koja je poznata samo njemu.

OŠ Bijaći - među prvima uključena u projekt

Na predstavljanju Internet školskog dnevnika bila je i ravnateljica Osnovne škole Bijaći Jadranka Šošić, čija škola je jedna od prvih koja se uključila u ovaj projekt. Ona naglašava kako je čitav projekt ambiciozan i dobro osmišljen, a prema njenim riječima, najveća prednost čitavog projekta je neposredna informatizacija svih učionica u Hrvatskoj. 

Ima ih mnogo koji skeptično gledaju na čitav projekt, međutim, treba imati hrabrosti za uvođenje novina u školski sustav, a eventualne pogreške i propusti riješiti će se tijekom korištenja programa, kaže Jadranka Šošić.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Agencija za odgoj i obrazovanje Pilot projekt Internet školski dnevnik ocijenili su kao izrazito uspješan i inovativan proprogram, koji će i roditeljima i nastavnicima pružiti veliku pomoć pri odgoju i obrazovanju učenika, te će unaprijediti razvoj školstva u Republici Hrvatskoj.


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • aaaaaaa (Gost)

  pa jeste vi poludili,šta van pada napamet;daj ljudi nemoj te to uvodit please!!!!!!

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  ma daj oduzimate dici čari školovanja.. pa nema većeg gušta nego doć doma i reć materi za peju.. il mučat za jedinicu..
  a sad će mater znat sve prije nego dite dođe doma.. uf uf.. benti tehnologiju..
  a picavanje više neće ni postojat u školskom rječniku.. uf.. dobro da san bila u ovoj \"nazadnijoj\" generaciji..

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  a šta još neće izmislit?? :zzz

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Puno važnije od brojčanih podataka u imeniku je razgovor o tome kako se djete ponaša, snalazi u razredu, reagira u problematičnim situacijama. Ova tehnologija će dodatno oduzeti školi odgojnu ulogu, ocjene su prolazne, izgradnja osobnosti nije.U srednjoj ima roditelja koji vrlo rijetko dolaze na informacije, budući da će mobiteli glumiti razrednike, sad uopće neće ni dolaziti.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  informatizacija škola i cijelog obrazovanja je neupitna. mislim da je ovo odličan projekt i nadam se da je samo početak sličnih projekata na fakultetima i drugim obrazovnim ustanovama. što se tiče odgoja djece, mislim da će biti olakšan jer će roditelji pravodobno znati kakva je \"situacija\" s njihovim djetetom pa će moći brže i reagirati. Osim toga, i učiteljima će se uštediti vrijeme pa će moći osmisliti neke zabavno-odgojno-obrazovne programe ako još uvijek imaju elana za ispunjavanje odgojne funkcije škole. Da sam učitelj, ja bih se upravo suprotno bojala - da će roditelji sve češće dolaziti na sastanke jer će postati znatno aktivniji sudionici obrazovanja svog djeteta.

  oko 10 godina prije
 • Ivan (Gost)

  Svaka čast, samo naprid.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  več smo polako roboti a kakvi čemo bit za koju godinu

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  evala jin. dica lažedu a i niki roditeji. sa jemadu mali mijun prav a tili bidu škivat oni pešest obavez. roditeji jis podržajedu u njiovon linosti i bezobrašćini, a učiteji jin ne moredu ništa pa odadu skulon u širokin gaćan.
  ovako ne moredu krit, a niti jin se roditeji moredu pravdat da nisu znali ča jin dite čini.
  a s druge bande, kako ćedu bidna dica vidit vridnost školovanja ka vididu u našen gradu ko ća vozi, ća radidu roditeji nike dice obućene u markan o robe i koliko skule triba za bit u graskoj vlasti.
  endem

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Jadna dica uvik po njima,a šta mislite da sljedeći korak tehnologije bude da se stave kamere u sve kuće di rastu maloljetna dica pa da vidimo koliko ko i kako s njima komunicira i koliko se trude oko odgoja.U moje vrime dovoljno je bilo pogledat dite i zna si kad nešto nije u redu,a ovi danas dolaze kući i napiti i napušeni,a da niko ništa ne primjeti,ma nije nikoga briga.

  oko 10 godina prije
 • los djak (Gost)

  svaka cast. da je ovo bilo kad sam ja isa u skolu nebi danas gleda kako cu di zaradit na bausteli ..sve sam laga a danas mi se sve vraca, svaka cast za ovu ideju samo naprid.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  bilo bi najboje uvest i robote umisto učitelji
  ali šta čemo sa ravnateljima oni su ionako već roboti bez ikakvi emocij. evala

  oko 10 godina prije
 • osmaš (Gost)

  dabro pa mi stari nezna čitat poruke na mobitelu...... :grin

  oko 10 godina prije
 • wgtaw (Gost)

  :grin

  oko 10 godina prije
 • y9u (Gost)

  :eek

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  :eek

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  NEMOGUCE:roll :roll :roll :roll :cry :( :x :zzz :upset

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  STA JE NJIMA :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara