hren

samopopisivanje

DO SADA SE SAMOPOPISALO POLA MILIJUNA OSOBA
Do polovine jučerašnjeg dana u Hrvatskoj se samopopisalo nešto manje od pola milijuna osoba, točnije njih oko 464 tisuće. Samopopisivanje na ovom popisu stanovništva provodit će se do 26. rujna, a potom će na teren izaći popisivači.Cijeli postupak ponekad omogućuje i pojavu prevaranata te su nadležni uputili upozorenje građanima o nužnosti dodatnog opreza. 

Najveći broj osoba samopopisao se u Zagrebu, Splisko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji, a najmanji broj u Ličko-senjskoj županiji.
Popisivači će na teren za osam dana, no kako će sve to izgledati s obzirom na nedostatak popisivača, posebno u nekoliko županija na obali, ostaje za vidjeti.

U međuvremenu, u pojedinim dijelovima Hrvatske policijski službenici već su zaprimili nekoliko prijava o sumnjivim radnjama vezano za popis stanovništva na terenu, a u Zagrebu je zailježena i konkretna prevara starije građanke, od strane osoba koje su se predstavile kao popisivači, pri čemu joj je otuđena oređena količina novca i nakita.

Iz tog razloga, iz Policije i Državnog zavoda za statistiku upozorili su građane da određene osobe pokušavaju na prijevaru ući u dom, lažno se predstavljajući kao popisivači stanovništva.

- Pravi popisivači na teren izlaze tek 27. rujna i popisivat će do 17. listopada. Svaki popisivač imat će majice i maske s oznakama Popisa, lako prepoznatljive akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu – naveli su nadležni.

Iz Policije i DZS-a građane pozivaju da budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij