kakvoca mora1

Zadnje ispitivanje kakvoće mora, koje je Nastavni zavod za javno zdravstvo uzorkovao prvog dana ovog tjedna, pokazalo je da je more u Kaštelima, na svim plažama bilo izvrsne kakvoće. Takvim rezultatima očito je doprinijela činjenica da je u Kaštelima trenutno nešto manje turista nego tijekom dva protekla mjeseca.

A što turisti imaju s mogućim lošijim rezultatima kakvi su se ponekad zabilježili tijekom sezone? Svi znamo da direktno ništa, osim brojnosti i bržeg punjenja velikog broja septičkih jama na kaštelanskom području koje neki od neodgovornih građana redovno prazne na nelegalne načine. Izvrsni rezultati uzorkovanja ovog ponedjeljka možda su i posljedica činjenice da dan uoči uzorkovanja na području Kaštela nije bilo kiše, koja je za mnoge „idealno vrijeme“ za ispuštanje sadržaja iz septičkih jama u brojne potoke i bujice,

Tako je zbog vedrih vremenskih uvjeta i manjeg broja turista, more izvrsne kakvoće bilo na svih 11 plaža na kojima se testira kakvoća mora, Gojača u Sućurcu, Torac i Kamp u Gomilici, Baletna u Kambelovcu, Puntica, Šoulavy i Miljenko i Dobrila u Lukšiću, Palace i Đardin u Starom, kao i Gabine i Resnik u Štafiliću.

Prema dugogodišnjoj praksi, redovna ispitivanja kakvoće mora završavaju se krajem rujna tako da je ovo ispitivanje bilo zadnje u Kaštelima do početka sljedeće sezone.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij