hdz mala

Članovi HDZ-a danas  će na unutarstranačkim izborima birati nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke te zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, najavljeno je iz stranke.

Redoviti unutarstranački izbori održavaju se sukladno odluci Nacionalnog vijeća HDZ-a od 12. srpnja 2021. 

Više od 200 tisuća članova stranke će po načelu, jedan član - jedan glas, na 567 biračkih mjesta birati predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, kažu iz stranke. Ukupno se natječe 658 kandidata.

Najviše biračkih mjesta ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 56, a najmanje u Požeško-slavonskoj županiji  - deset, jer imaju i najmanje organizacija. U gradu Zagrebu je 17 biračkih mjesta.

Unutarstranački izbori se, sukladno epidemiološkim mjerama, održavaju od 8 do 19 sati. Drugi krug stranačkih izbora, ondje gdje bude trebalo, održat će se 24. listopada.

U skladu sa Statutom HDZ-a, lokalne organizacije stranke do županijske razine moraju održati izbore u roku od šest  mjeseci od lokalnih izbora.

Unutarstranački izbori održat će se tako i na nivou Gradske organizacije u Kaštelima gdje se ne očekuju neke veće turbulencije, međutim o tome više nakon prebrojavanja glasova.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada