mala

NA KESTENIJADI U PETRINJI
Nakon što su velika srca Kaštelana u akciji „Kaštela Petrinji s ljubavlju“, na manifestaciji „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ u subotu u Kaštel Kambelovcu osigurali i prikupili veće količine plodova zemlje i rezultate rada vrijednih ruku, kaštelanska delegacija ove je nedjelje boravila u Petrinji, kako bi donirano podijelili Petrinjcima na njihovoj tradicionalnoj manifestaciji „Dani kestena 2021“.

Pune kutije kolača i drugih krušnih proizvoda, kao i veće količine jesenskog voća na čak tri štanda u Strossmayerovom parku gdje se manifestacija održavala, a koje su donirala djeca i mladi, njihovi roditelji, nastavnici, odgojitelji i drugi iz odgojno-obrazovnih institucija, udruga i slično, obradovali su Petrinjce, koji su, svi odreda imali samo riječi hvale za dosadašnju pomoć pristiglu iz Kaštela nakon potresa. Mnogi pozdravi iz Petrinje ovog su dana bili upućeni kaštelanskim vatrogascima i članovima HGSS-a koji su im pomagali prošle zime, netom nakon potresa.

Uz kolače i krušne proizvode, Petrinjci su imali priliku i degustirati kaštelansko maslinovo ulje, kaštelanska vina i neke druge delicije, koje su za ovu priliku osigurali kaštelanski medijski djelatnici, predvođeni Željkom Perdić , koji su ujedno i činili najveći dio kaštelanske delegacije u Petrinji.

- Još jednom hvala svim Kaštelanima, kako za pomoć odmah nakon potresa tako i danas i hvala Gradu Kaštela i Splitsko-dalmatinskoj županiji na svemu što rade za ovaj kraj, posebno u obnovi osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Gori. Posebno hvala medijskim djelatnicima iz Kaštela koji su objektivno i s puno ljubavi pratili sve ono što se u Petrinji događalo i dalje događa – zahvalila je Kaštelanima petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes.

Petrinjci su Kaštelane ovog vikenda upoznali s nekoliko tradicijskih događanja, poput planinarske Kestenijade na Hrastovičkoj gori pa su novinari po prvi put imali priliku okušati se u branju i skupljanju kestena, ali i uživati u iznimnim prirodnim ljepotama na nekoliko izletišta u blizini same Petrinje.

Kaštelanski novinari ovog su dana imali se priliku upoznati i s trenutnim stanjem u Petrinji, svim problemima koje još građani ovog grada imaju te razgledati kako Petrinja izgleda deset mjeseci nakon potresa.

Mnogo se toga promijenilo u odnosu na vrijeme prije potresa, no kako su zaključili, unatoč nedaćama nisu se promijenili Petrinjci, koji imaju otvorena srca za sve koji pristignu u njihov grad.

Foto: Ž. Rakarić, M. Matas, A. Grubišić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij