putopis devaU sklopu Mjeseca knjige, ovog utorka, 26. listopada, Gradska knjižnica Kaštela organizira promociju knjige i putopisno predavanje putopisca Gorana Blaževića, koje će se održati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu, s početkom u 19 sati.

Predavanje nosi naziv „Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali“, Blažević že zainteresiranoj publici prenijeti dijelić atmosfere s putovanja u sklopu velike ekspedicije kroz pustinju Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji, kada je prešao 650 km pijeska na leđima deve.

- Osim što je morao naučiti pravila pustinje i kako se nositi s njezinom teškom i negostoljubivom klimom, jedan od najvećih izazova bio je naučiti jahati devu i stvoriti odnos s tom životinjom. Nakon 25 dana u kojima je osjetio što znače žeđ i glad, u kojima je doživio velike teškoće i jake pustinjske oluje, došao je do cilja i postao jedan od malobrojnih koji su imali priliku boraviti unutar pustinje poznate i kao „Prazna četvrt – dio je iz najave ovog predavanja.

Uz predavanje bit će predstavljena i njegova druga knjiga nastala nakon ovog putovanja  „Karavana: Ekspedicija kroz pustinju Rub al Khali“.

Predavanje i promocija održat će se uz ograničen broj posjetitelja te uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada