mala

Proteklog vikenda KUD 7 Kaštela tradicionalno je posjetilo srce slavonske ravnice, maleno slavonsko mjesto Garčin, nedaleko od Slavonskog broda. Tamo su bili gosti svojih dugogodišnjih prijatelja KUD-a Vjekoslav Klaić na 31. večeri folklora "Tamburica i mandolina".

Radi se o manifestaciji koja već godinama tradicionalno spaja Slavoniju i Dalmaciju u okviru koje Slavonci svoj posjet uzvraćaju u ljetnim mjesecima na istoimenoj folklornoj večeri u Kaštelima. Dugogodišnje prijateljstvo između ova dva društva rezultiralo je brojnim lijepim uspomenama, neraskidivim prijateljstvima pa čak i ljubavima

Članovi kaštelanskog KUD-a su na folklornoj manifestaciji predstavili svoj kraj sa starim splitskim plesovima i starim kaštelanskim plesovima što je publika srdačno prihvatila.

Bitno je naglasiti da se KUD 7 Kaštela svojim izvedbama predstavio u postavi sastavljenoj od većinom mladih članova kojima je to bio prvi nastup što je pokazatelj napornog rada i zalaganja u ovim izazovnim vremenima.

Osim KUD-a "7 Kaštela" i domaćina KUD-a 'Vjekoslav Klaić" na koncertu je nastupio i KUD "Tomislav Sibinj".

Svoje gostovanje Kaštelani su nastavili zajedničkim druženjem sa domaćinima gdje su, također, imali priliku okušati se u jahanju i pecanju.

Članovi KUD-a 7 Kaštela vas pozivaju da im se pridružite u njihovim putovanjima i događanjima. Upisi još uvijek traju, a sve informacije možete pronaći na njihovim društvenim stranicama.

Foto: KUD 7 Kaštela


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij