lintar

Kao i svake godine povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, članovi udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement te predstavnici tvrtke CEMEX, u sjećanje na devetoricu poginulih kolega dragovoljaca položili su vijence i zapalili svijeće uz spomenik postavljen njima u čast pred administrativnom zgradom tvornice cementa Sv. Juraj.

Uz polaganje svijeća i cvijeća, članovi Udruge su s predstavnicima CEMEX-a minutom šutnje odali počast onima koji su dali svoj život za stvaranje Hrvatske. Komemoraciji je prisustvovao i Marko Ćurković, predstavnik Koordinacije braniteljskih udruga Kaštela.

„I danas smo se okupili kako bismo obilježili nama važne datume te nastavili čuvati sjećanje na naše poginule kolege. I za ove blagdane ponovo ćemo se prisjetiti ne samo njihove žrtve, već i njih samih kao suboraca i prijatelja koji nam nedostaju“, izjavio je Mate Šimunović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement.

Spomenik čija je autorica splitska kiparica Sandra Mateljan postavljen je u krugu tvornice još 2001. godine, zajedno sa spomen-pločom koja nosi urezana imena devetorice zaposlenika CEMEX-a poginulih u Domovinskom ratu. Svake godine već 21 godinu, udruga i vodstvo tvrtke im polaganjem vijenaca odaju počast i čuvaju sjećanje na njihovu žrtvu.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine. Dvjestotinjak zaposlenika tvrtke CEMEX Hrvatska prošlo je kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju hrvatske države. Vijence polaže dva puta godišnje, na dan svog osnutka u svibnju te na blagdan Svih svetih, kad im se pridružuju i obitelji pokojnih branitelja kako bi odali počast onima koji su poginuli za slobodu i neovisnost Hrvatske.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno