prognoza450

Zadnji je dan listopada, ali i, za sada, zadnji dan kontinuiranog lijepog vremena. Stabilno vrijeme, zbog dominacije visokog tlaka zraka zadržat će se još kratko, a već sutra dolazi do značajnije promjene vremena jer će se, zbog ciklone sa zapada, nad našim područjem stvarati ciklonalni centri. 

Danas nas, prema prognostičarima, još uvijek očekuje sunčano i suho vrijeme, sa slabim vjetrom, koji će tijekom drugog dijela dana prijeći u blago jugo, s temperaturama kao i proteklih dana.

Blagdanski dan, u ponedjeljak ujutro bit će bez padalina, a kako se budemo bližili večeri, očekuje nas naoblačenje s mjestimičnom grmljavinom, kišom pa i pljuskovima. Puhat će jako jugo koje će na moru imati olujne udare. Najviše dnevne tempeaturi u Dalmaciji će biti izmjerene od 13 u Zagori do 21 stupanj na samom jugu.

I prvi dio utorka bit će obilježen kišom, a jugo će u prvim satima postepeno okretati na buru. Nakon jutarnje kiše veći dio dana bit će suh i djelomično sunčan, a krajem dana bura će ponovno okretati na jugo.

S novim jugom u srijedu nas ponovno očekuju veće količine kiše.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno