mala iza vrata

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA
Vrata, komad drveta s komadićem metala, naizgled običan objekt... Ali što se nalazi iza vrata?  Različiti tuđi svjetovi koje možemo samo zamišljati. U predstavi 'Iza vrata' policajka Lara otvara nam vrata svog svijeta. Retrospektivno se vraća i vodi nas kroz slike svoga davno potisnutog sjećanja. Vodi nas kroz fotografije svoje obitelji, oca nasilnika i svoje nemoćne majke. Ova vrata skrivaju horor, nekima vrlo dobro poznate priče. Zato predstavom 'Iza vrata' želimo potaknuti ljude da ne zatvaraju svoja vrata i da mračnom svijetu nasilnika stanemo na kraj, poručuju iz Kaštelanskog kazališta.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova je pokrenulo projekt "Lily" koji je usmjeren na sprječavanje nasilja u obitelji, te senzibiliziranje društva u cilju zaštite žrtve nasilja. U suradnji s Policijskom upravom SD županije kao partnerom i Županijom Splitsko-dalmatinskom, a na poticaj kaštelanske spisateljice Nataše Jukić, kaštelansko kazalište se uključilo u projekt predstavom "Iza vrata".

Predstava je inspirirana tekstom Nataše Jukić "Bol svijetli crveno", a režiju i dramaturgiju potpisuje Justina Vojaković Fingler. U predstavi igraju Petra Gudelj, Nino Matas, Petra Ivčević i Damira Bočina.

Na obljetnicu Međunarodnog dana borbe nasilja nad ženama, u četvrtak 25.11. predstava će biti premijerno izvedena u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću s početkom u 21 sat uz besplatan ulaz.

S obzirom na ograničen broj sjedala, rezervaciju možete obaviti pozivom na broj 098 9408838, a svi posjetitelji dužni su na ulazu predočiti covid potvrdu ili rezultat PCR testa..

plakat


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada