mala

KOMUNALCIMA DODATNOG POSLA
Jučerašnja lebićada, koja je donijela niz problema na kaštelanskoj obali, što se moglo vidjeti iz naše foto reportaže objavljene  tijekom jučerašnjeg dana, donijela je danas pune ruke posla dežurnim službama, a posebno djelatnicima gradskog Vlastitog komunalnog pogona.

Od Štafilića do Sućurca valovi su na rivu i prometnice izbacili kamenje, šljunak, travu, granje i još toga što se našlo u moru, tako da je dijelom prometnica uz obalu prometovanje  jutros bilo čak nemoguće. Posebno je to vidljivo na nekim lokacijama u Štafiliću, Starom, na istoku Lukšića, Baletnoj, Torcu ...

Djelatnici Vlastitog pogona od jutros su se uhvatili u koštac s uklanjanjem nanosa s prometnica i pred njima je još podosta posla, a sve građane koji ne moraju prolaziti najjužnijim dijelom Kaštela zamolili su da se od prometovanja ovim cestama još malo suzdrže.

Maona, koja je jučer, zbog pucanja lanaca, donesena valovima do nasipa u Starom, već jutros je s tog mjesta uklonjena, za što su bili zaduženi izvođači radova na tamošnjoj luci.
Probleme je lebićada stvorila i izvođačima radova na kanalizacijskoj mreži uz samu obalu, a osim što je zaustavila radove, „razbucala je“ i poneko radilište.

Iako je more, posebno u Sućurcu i u okružju Kaštilca u Gomilici, ponovo prodrlo u staru jezgru, ušlo u štrade i prizemne objekte, kaštelanski vatrogasci nisu izlazili na intervencije vezane uz plavljenja. Kako su nam rekli, bilo što napraviti je uzaludan posao jer more stalno dopire, a ispumpavanje iz pojedinih stambenih objekata je nemoguće, budući da se radi o centimetar-dva mora, koje pumpe ne mogu crpiti.

- Naši ljudi su jednostavno naučili živjeti i boriti se s ovakvim nedaćama te što učiniti u određenom momentu.  Jer godinama je ovako. Da je bilo potrebe za našim djelovanjem, odnosno nekih težih situacija, naravno  da bi nas zvali jer smo im uvijek na raspolaganju – kazali su vatrogasci.

Foto: VKP


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada