procjepljenost hrvatska

NAJSLABIJA PROCIJEPLJENOST U DALMACIJI
HZJZ je objavio interaktivnu kartu procijepljenosti po općinama. Tamnocrvenim nijansama označene su općine s manjim postotkom procijepljenosti. Svjetlijim nijansama narančaste i žute označene su one koje imaju nešto veću procijepljenost.

Narančasta predstavlja procijepljenost od 30 do 39 posto. Nešto svjetlija nijansa narančaste predstavlja procijepljenost od 40 do 49 posto. Žuta boja je od 50 do 59 posto procijepljenosti. Radi se o procijepljenosti ukupnog stanovništva.

Prema podacima interaktivne karte, prvom dozom cjepiva u Kaštelima je cijepljeno 34,36 posto ukupnog stanovništva, a drugom tek 26, 27 posto.

Najslabija procijepljenost je u Dalmaciji i dijelovima unutrašnjosti. Među najgorima su Vrhovine u Lici (17.9 posto), Dicmo (19.15 posto), Otok kod Sinja (18.7 posto). U Đulovcu u Bjelovarsko-bilogorskoj procijepljenost je 19 posto. U istoj županiji je i Topolovec, koji bilježi 18.45 posto.

Zelene nijanse, koje predstavljaju procijepljenost iznad 60 posto, nema gotovo nitko. Izuzetak je općina Sali, koja je procijepila 65 posto ljudi.

Što se tiče četiri najveća grada, najbolje stoje Rijeka i Osijek.

Zagreb je na 44.59 posto. Split na 35.5 posto. Rijeka ima 47.85 procijepljenih stanovnika. Osijek malo zaostaje, on je na 47.65 posto.

Karta nudi više opcija. Osim dvije doze, moguće je pogledati kakvo je stanje cijepljenih jednom dozom. Također, procijepljenost je moguće vidjeti i za županije.

Kartu možete vidjeti OVDJE.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada