kastela noc prigodna

Kraj ove i početak iduće godine obilježit će stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme. Pritom će u noći i ujutro mjestimice biti magle koja se osobito u nizinama unutrašnjosti može i dulje zadržavati pa će se dojam 'sunčanih' dana prilično razlikovati od mjesta do mjesta, baš kao i najviša dnevna temperatura zraka.

Prvi radni tjedan nove godine donijet će manje magle i više oblaka, mjestimice i kišu, najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, a izražena promjena vremena u srijedu sve je izglednija. Sažeta je to tjedna prognoza koju je za HRT pripremio Izidor Pelajić, mag. pyhs.-geophys. iz DHMZ-a.

- Novogodišnja noć bit će većinom vedra, mirna s maglom ponegdje u nizinama, a moguće i na moru. Bit će to jedan od najtoplijih dočeka Nove godine, nakon ponegdje vjerojatno i najtoplijeg zadnjeg dana u godini.

Uostalom, i 30. prosinca je mjestimice na Jadranu, primjerice u Splitu i Dubrovniku, vjerojatno i još ponegdje, najviša dnevna temperatura zraka bila visoka kao nikada do sada u znanoj povijesti mjerenja.

- Vikend će na kopnu biti većinom sunčan s jutarnjom maglom koja se ponegdje može dulje zadržavati. Početkom novog tjedna magle će biti manje, a oblaka više. Naoblaka će porasti najprije u gorju, u kojem može pasti i malo kiše tijekom ponedjeljka. Nakon nekoliko posve mirnih dana, početkom tjedna ponegdje će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura iznad prosjeka za ovo doba godine.

Na Jadranu će početkom nove godine biti stabilno, većinom sunčano uz mogućnost za lokalnu maglu te kao i na kopnu - iznadprosječno toplo. Od ponedjeljka postupan porast naoblake, najprije na sjevernom dijelu, gdje će danju biti i malo manje toplo i gdje je mjestimična kiša najizglednija. Vjetar većinom slab, u ponedjeljak ponegdje umjeren jugozapadnjak i jugo', prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. pyhs.-geophys. iz DHMZ-a.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno