jaslice ostrog mala

Portalov natječaj za naj kaštelanske jaslice priveden je kraju. Treće mjesto ovogodišnjeg natječaja pripalo je razrednim jaslicama 2.a razreda osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, koje su u potpunosti izradili učenici tog razreda.

Visoki plasman ovih jaslica u natječaju, uglavnom je rezultat glasovanja čitatelja Portala, koji su prepoznali s koliko su ljubavi, žara i truda mališani izradili svoje jaslice.

A zasigurno im nije bilo jednostavno i  lako. Na satovima likovnog vrijedne ručice 22-oje učenika kaširale su i oslikale kuglice, figurice su sami izrađivali od plastelina, sami su pribavili potrebnu mahovinu i slamicu. Donosili su u školu zanimljive kamenčiće, oblutke i šljunak...

Trebalo je i vremena i strpljenja da sve dobije svoje mjesto, a kako nam je kazala njihova učiteljica Milka Berić, njenu pomoć imali su samo u postavljanju nebeskog svoda od papira jer im je za to nedostajao poneki centimetar visine. Treba napomenuti da su izradu jaslica mališani „proslavili“ zajedničkom izvedbom tradicionalne božićne pjesme Radujte se narodi..

jaslice ostrog mala

Mali osmogodišnjaci zadnjih dana, prije odlaska na praznike, brižljivo su pazili na svoje jaslice i „popravljali“ poneki detalj.
A njihove jaslice nisu samo jaslice, one su i dokaz da i najmlađi čuvaju blagdansku tradiciju, ali i da imamo iznimno kreativnu djecu, koja unatoč eri mobitela, laptopa i tableta, uspješno stvaraju i rukama. Naravno, ako im mi odrasli to omogućimo.

Dobitnicima treće nagrade, učenicima 2a škole Ostrog, prigodne paketiće uručit ćemo početkom novog nastavnog razdoblja, kada se vrate u školske klupe. Bit će nam to i prilika i za njihove izjave o nastanku jaslica.
Nagradne paketiće, uz Portal grada Kaštela osigurao im je i obrt KA-LU iz Kaštel Lukšića.

Foto: PGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada