testiranje

PACIJETI ĆE OD SVOJIH LIJEČNIKA DOBITI UPUTU ZA TESTIRANJE
Liječnici obiteljske medicine pri Domu zdravlja dobili su brze antigenske testove u svoje ambulante, kako bi mogli testirati pacijente za koje sumnjaju da imaju zarazu virusom covid-19. Hoće li kaštelanskih doktori obavljati testiranje u ambulantama, malo je vjerojatno. Razlog su uvjeti, što je potvrdio županijski ravnatelj Marko Rađa, no on se nada da bi mogli oformiti punkt za testiranje u Sućurcu.

- Vi obavijestite građane da se svi oni koji imaju simptome zaraze trebaju javiti svom doktoru. I to je dovoljno, jer je onda na doktoru i pacijentu da se dogovore što će dalje. Da li crvena uputnica prema NZJZ ili će ga naručiti za testiranje u ambulantu, ukoliko to rade – pojasnio je Rađa, napomenuvši kako antigensko testiranje liječnici koji žele obavljati, radit će to samo za svoje pacijente.

Kako je kazao Rađa, nema podatke hoće li itko u svojoj ambulanti vršiti antigensko testiranje, no nastojat će u Kaštel Sućurcu napraviti punkt za testiranje u dežurnoj ambulanti.

- To bi trebalo zaživjeti do kraja tjedna, i to je izvedivo u Sućurcu u ambulanti posebnog dežurstva gdje bi se za takve pacijente izdvojilo vrijeme za testiranje. Nažalost u Gomilici i u Kaštel Starom  nemaju takvu mogućnost, nemaju prostor ili sobu gdje bi se to moglo napraviti, a i pacijenti u čekaonicama ne bi se smjeli miješati – naglasio je Rađa.

Ukoliko se osposobi punkt za brzo testiranje u Sućurcu, svi liječnici s područja Kaštela imat će priliku, ukoliko to žele, svoje pacijente testirati u dežurnoj ambulanti, to vrijedi i za privatne liječnike, kazao je Rađa.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno