mala

AGLOMERACIJA KAŠTELA-TROGIR
Za stanovnike ulice Gaji u Kaštel Gomilici danas je bio, kako su sami kazali, povijesni dan jer je ova ulica među prvima u kojoj su se kućanstva spojila na vodovodnu mrežu u sklopu izgradnje vodno komunalne infrastrukture, a u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir.

- Evo smo i mi napokon, u 21. stoljeću dobili vodu iz vodovodne mreže zbog čega se više nećemo morati opskrbljivati vodom iz cisterni i puniti bunare. Kako nam je bilo svih ovih godina, posebno ljeti, samo mi znamo. Ali, na sreću, s tim je gotovo – bili su zadovoljni stanovnici ove ulice na sjeveru Kaštel Gomilice.

- U ulici Gaji trenutno je priključeno 17 korisnika, a spajanje se nastavlja u onim ulicama koje su dobile zeleno svjetlo od nadzornog inženjera i gdje su s korisnicima regulirane ugovorne obveze – izjavio je ovom prigodom Vedran Marketić, voditelj projekta aglomeracije Kaštela-Trogir.

Priključenje potrošača u ulici Gaji na vodovodnu mrežu popratili su, osim voditelja projekta i ostali  nadležni iz Vodovoda i kanalizacije, poduzeća koje je nositelj cijelog projekta. A direktor VIK-a Tomislav Šuta danas je  građanima i novinarima najavio  da će do kraja iduće godine 98 posto kućanstava u Kaštelima biti spojeno na vodovodnu i 97 posto na kanalizacijsku mrežu.

Šuta je naveo i kako radovi teku planiranom dinamikom  te da je na području Kaštela i Trogira izvedeno preko 44 kilometra kanalizacijske mreže te 11 kilometara vodoopskrbne mreže i rekonstruirano je 21,6 kilometara cjevovoda. Svime ovime osigurani su uvjeti za više od 2.600 kanalizacijskih priključaka i oko 180 vodovodnih, a  u fazi završnih radova su i vodosprema Sućurac II i Crpna stanica II.

- Sa zadovoljstvom mogu najaviti je da je niz kolektora završeno te će nakon provedenog prethodnog postupka brojni građani biti spojeni na kanalizacijski sustav, a prva spajanja počinju početkom veljače. U međuvremenu obavještavamo korisnike u tim ulicama koje su spremne za priključenje kako bi regulirali svoje ugovorne obveze te bili upoznati s troškovima i daljnjim postupkom priključenja – dodao je direktor VIK-a.

Foto: J.Ž.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno