prognoza630

Bližimo se sredini svibnja, posljednjem mjesecu klimatološkog proljeća, a od jučer su temperature zraka u velikom dijelu Hrvatske prave ljetne. Naime, u četvrtak su najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti zemlje prelazile vrućih 30 stupnjeva Celzijusa, a prve vrućine danas su moguće u nekim dijelovima Dalmacije.

Ipak, i dane vikend, subotu i nedjelju, uglavnom su u Dalmatinskoj zagori i tek ponegdje uz obalu mogući popodnevni grmljavinski pljuskovi. Bez obzira na to, zadržat će se natprosječno toplo.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Danju će puhati slab maestral, a kasno popodne među otocima može biti umjerenog zapadnjaka. Navečer tiho ili slaba bura. Bit će vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 30°C.

Subota će biti pretežno ili djelomično sunčana. Poslijepodne se u Zagori očekuje prolazno pojačan razvoj oblaka uz mjestimične pljuskove s grmljavinom. Pokoji pljusak popodne može stići i do obale. Noću tiho ili burin, danju slab maestral. Bit će vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 28°C.

max temperature

Slično i u nedjelju. Veći dio dana pretežno sunčano. Popodne u Zagori i samo ponegdje uz obalu, uz prolazno jači razvoj oblaka, može biti slabih i kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab dnevni vjetar. Najviše dnevne temperature od 21 do 27°C.

Još toplije vrijeme očekuje nas u prvom dijelu sljedećeg tjedna. U utorak u dijeli Dalmacije temperature mogu i prijeći vrućih 30°C.

Foto : MeteoAdriatic
Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno