hren
 
Vozači u panici zbog eko-testa
Od 1. listopada eko-test uvjet za prolaz na tehničkom, a u prvih šest mjeseci 2004. nije ga prošlo 35,5 posto vozila. Dio vozila će se moći popraviti dok će ostala završiti na otpadu za automobile.
ZAGREB - Nakon više odgoda proteklih godina, od 1. listopada uspješno obavljen eko-test napokon postaje preduvjet za prolazak vozila na tehničkom pregledu. Nema nikakvih naznaka da bi MUP još jednom mogao produljiti probnu primjenu eko-testa, kaže Zoran Kalauz, pomoćnik direktora Centra za vozila Hrvatske.

 To bi moglo stvoriti velike probleme vlasnicima stotina tisuća vozila. Naime, od oko milijun i pol vozila u Hrvatskoj, oko 1,2 milijuna ih po MUP-ovu pravilniku o tehničkom pregledu vozila moraju u sklopu tog pregleda proći i eko-test. Međutim, u prvih šest mjeseci ove godine, tijekom probne primjene eko-test nije prošlo čak 35,5 posto vozila. To znači da na eko-testu neće proći oko 426 tisuća vozila godišnje!
Nakon toga će pred njihovim vlasnicima biti dvojba: popravljati vozilo ili ga odvesti na auto-otpad. Sve se može popraviti, ali je pitanje isplati li se to, kaže Kalauz i napominje da je nemoguće procijeniti koliko će vozila spasiti serviseri, a koliko će ih završiti na otpadu. Odgovor na to pitanje vlasnici moraju potražiti u za takve popravke osposobljenim i posebnim mjernim instrumentima opremljenim servisima jer nema više podešavanja motora na uho i na nos, upozoravaju u Centru za vozila Hrvatske. Pitanje je jedino hoće li takvih servisa, kojima se otvara novo tržište, biti dovoljno za tako velik broj vozila. U Centru vjeruju da hoće jer su njihove besplatne tečajeve završili stručnjaci iz 300 servisa iz cijele Hrvatske, a većina zastupnika svjetskih proizvođača automobila odgovarajuće je opremila svoje servise.
Kod vozila bez katalizatora i s katalizatorima bez lambda-sonde najčešći i najjeftiniji popravak bit će podešavanje rasplinjača, kaže Kalauz.
S druge strane, kod vozila čiji katalizatori imaju lambda-sondu mogući su, prema njegovim riječima, i jednostavni (probušen ispušni sustav), ali i skupi kvarovi.
Primjerice, zamjena neispravnoga katalizatora novim univerzalnim stoji oko 1000 kuna, dok su specijalni puno skuplji. Nema nikakve koristi od ugrađivanja katalizatora u stara vozila, nego ih, ako se isplati, treba popraviti ili baciti.
Da auto ne prođe eko-test, osim mehaničkog oštećenja vjerojatno može utjecati i kvaliteta korištenoga goriva, kažu u Centru.
Mogućnost greške ili namještanja rezultata svedena je, prema njihovim riječima, na minimum jer gotovo sve radi računalo. Eko-testa su oslobođena sva vozila na plin, vozila s benzinskim motorima proizvedenim prije 1970. ili dizelskim motorima proizvedenim prije 1980. te sva vozila s dvotaktnim motorom jer nema normi o njihovim ispušnim plinovima. Oslobođeni su i svi mopedi, motocikli, traktori i radni strojevi. Eko-test za vozila s dizelskim motorom stoji 94 kune, s benzinskim bez katalizatora ili s katalizatorom bez lambda-sonde 50 kuna, a s benzinskim motorom i katalizatorom s lambda-sondom 92 kune. U slučaju pada na eko-testu, test se može ponoviti u roku osam dana u pola cijene, ali ako prođe više vremena, treba ponoviti cijeli tehnički pregled.

Više: Vjesnik


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij