hren
 
Splitska zračna luka u Resniku ovog vikenda bilježi svoj apsolutni rekord - u subotu je na pisti 90 velikih komercijalnih zrakoplova i 15 malih privatnih zrakoplova, što znači više od 20 tisuća putnika u jednom danu, što je rekord svih rekorda.

Unatoč takvoj sve službe, od pogranične policije pa do liječničkog tima, uigrano obavljaju svoj posao te nikakvih problema nema. Inače je mjesec srpanj donio povećanje od 2,7 posto putnika u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kroz zračnu luku je prošlo 211.030 putnika.

Zanimljivo je da je zrakoplova bilo za 5 posto manje, ali su odlični rezultati posljedica puno bolje popunjenosti, ali i većeg kapacitetima zrakoplova koji dolaze. Na kraju napomenimo kako je za prvih sedam mjeseci zabilježeno 655. 829 putnika, od čega 553.154 sa međunarodnih letova, a ¹to čini 84 posto ukupnog broja putnika.

Povećanje broja putnika u odnosu na prošlu godinu u prvih sedam mjeseci iznosi 5,2 posto.

Izvor: Jutarnji list


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost)

  a koliko se love ubralo? to napiši! ili koliko od te love dobiju Kaštila i di to ide?

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Šta ste svi ljubomorni na Aerodrom? Koja je to druga firma podnijela financijsko izvješće od zarađenog vikenda? Di ide lova od Thompsonovog koncerta? Da nije slučajno on donira za izgradnju kaštelanse ceste? Kad će netko reć bravo?!

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Jučer oko 19 nikad nisam vidio više popunjen međunarodni prostor. Putnici su ležali jedan preko drugog na podu. Da nismo uigrani ne bi obavili ništa posla. Ljubomorni nek se grizu.

  oko 12 godina prije
 • MIro (Gost)

  Gost 153 ovi sta najvise kukaju koliko aerodrom daje para kastelima, ti sto posto pustaju govna u more, jel da imaju pameti ocistilo bi se more i zivilo bi se lipo od turizma pa bi zahvaljiva aerodromu ovako se drugi bogate. Moji Kastelani pamet u glavu

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  što je to \"sletjelo PREKO sto aviona\"??? može preko brda i dolina, preko gora i mora, ali preko sto aviona ne može! može jedino VIŠE OD sto aviona! kratak naputak iz pravopisa hrv. jezika! hvala!

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  :grin

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  to šta ljudi leže jedan preko drugog - to je njihov problem. i to šta pate u međunarodnom vrućem prostoru i čekaju red za pišanje više od po ure, to je isto njihov problem. i šta ne mogu zapalit duvan po nekoliko sati. to ništa nije bitno. to se zaboravlja. a s druge strane upire se po pružanju kvalitetne usluge. di je tu kvaliteta? jedino se euri posli broje, a ljude ko jebe.

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij