hren
 
Članovi Splitskog Gradskog poglavarstva obišli su postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda na predjelu Stupe kod raskrižja za splitski TTTS/Jadran BABIĆVEĆ KONCEM RUJNA U POGONU UREÐAJ ZA PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA
Predstavnici splitske gradske vlasti, Vodovoda i kanalizacije te Agencije Eko-Kaštelanski zaljev obišli su jučer tunel "Stupe" dug 2512 metara i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji su sastavni dio kanalizacijskog sustava Solin-Split i spadaju među najveće objekte cijelog ekoprojekta. Prema riječima Kolje Kuzmanića, direktora Vik-a uređaj Stupe, na kojem su radovi okončani, a svi potrebni dokumenti prikupljeni, trebao bi biti i službeno otvoren do kraja rujna.


— Sve otpadne vode Solina, Vranjica i Splita bit će prikupljene na Stupama, gdje će se pročistiti i podmorskim ispustom odvesti u more. Osim otpadnih voda iz kućanstava, na Stupama će se prikupljati industrijske otpadne vode, prethodno pročišćene, te teret koji dovezu cisterne iz septičkih jama. Predviđeno je da se na ovaj uređaj jednog dana spoji i Žrnovnica - rekao je Kuzmanić.
Bogdan Ivančić, direktor Agencije Eko-Kaštelanski zaljev, kazao je kako je na Stupama ugrađen mehanički uređaj za pročišćavanje koji je za sada dovoljan s obzirom na rezultate ispitivanja i broj stanovništva za dugi niz godina. Projekt, međutim, predviđa da se 2025. ugradi i biološki pročiščivač za koji je prostor osiguran. On je podsjetio i na nedavno Članovi Splitskog Gradskog poglavarstva obišli su postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda na predjelu Stupe kod raskrižja za splitski TTTS/Jadran BABIĆotvaranje objekata vodoopskrbe iz sustava Ekoprojekta koji su dali dobre rezultate jer nije bilo redukcije vode ni na području prema Trogiru ni na Čiovu.
Puštanje u rad uređaja Stupe označit će dovršetak dviju trećina Ekoprojekta. Što se tiče kanalizacijskog sustava Kaštela-Trogir, glavni projekti su u izradi, za hidrotehnički tunel zatražene su ponude koje će biti prikupljene 25. listopada, a u studenom počinje kopanje objekta, što će označiti početak radova na tom sustavu. Njegov se dovršetak očekuje 2007. godine jer je složeniji i ima 24 crpne stanice dok sustav Solin-Split, vrijedan ukupno 55 milijuna eura, ima šest, a u nj je ugrađeno 42 kilometra cijevi raznih profila.
Zadovoljstvo viđenim izrazio je gradonačelnik Miroslav Buličić.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul