hren
 
ZAGREB - Udruga Juris protecta zatražila je od Vlade RH, nadležnog ministarstva i agencija da poduzmu sve mjere kako bi u Hrvatskoj "zaživjela slobodna utakmica različitih operatera u fiksnoj telefoniji, što će dovesti do uspostave cijena koje su uobičajene u drugim civiliziranim zemljama".
Ta udruga u priopćenju ističe da "osuđuje zlouporabu monopola Hrvatskog Telekoma (HT) u fiksnoj telefoniji u Hrvatskoj". Također navodi kako trenutačna cijena razgovora za zemlje Europske unije, SAD-a i Kanade u fiksnoj telefoniji u Njemačkoj iznosi 0,90 kuna po minuti. U Švicarskoj je cijena 0,60 kuna po minuti, dok Hrvatski Telekom obračunava 2,25 kuna po minuti za većinu europskih zemalja i 3,50 kuna po minuti za SAD i Kanadu. Iz toga proizlazi da je cijena međunarodnih razgovora u Hrvatskoj za 3 do 6 puta veća nego u Njemačkoj odnosno Švicarskoj i ostalim civiliziranim zemljama, zaključuje Juris protecta - udruga za unaprjeđenje pravosuđa u Hrvatskoj.
Udruga zaključuje kako je riječ o "zloupotrebi monopola" te da visoke cijene za međunarodne telefonske razgovore onemogućavaju gospodarski razvoj zemlje i znatno povećavaju troškove života.
Udruga Juris protecta u priopćenju također navodi da su i bivša i sadašnja Vlada omogućile HT-u da godinama koristi monopol u fiksnoj telefoniji i time ugrozi standard građana i gospodarski razvoj Republike Hrvatske.
Udruga je pozvala pravne i fizičke osobe u Hrvatskoj da podupru njihove zahtjeve u borbi protiv interesnih lobija i zlouporabe monopola u različitim sferama života u Hrvatskoj.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij