MOGUĆNOST IZBORA
Za vlasnike kućnih ljubimaca prvi mjeseci u godini vrijeme su kada svoje pse odvode na cijepljenje protiv bjesnoće, a da ni to ponekad nije jednostavno uvjerili su se prošle godine kada mnogi Kaštelani nisu znali gdje i kako to obaviti.

Naime, prema natječaju iz 2007.godine, Ugovor o povjeravanju poslova javnih ovlasti na epizootiološkim jedinicama Kaštela i Lećevica, sklopljen je s veterinarskom ambulantom Solin pa je zbog toga, ali i činjenice da veterinarska stanica Kaštela nije posjedovala Rješenje kojim se dozvoljava obavljanje pojedinih poslova javnih ovlasti, iz Ministarstva poljoprivrede i šumarstva stiglo priopćenje kako cijepljenje pasa na području Kaštela, prema Zakonu smije obavljati veterinarska ambulanta Solin.

Djelatnici solinske ambulante dolazili su u domove i cijepili pse, a pojedinci koji svoje vrijeme nisu mogli uskladiti s njihovim dolascima našli su se u određenim problemima.

Ove je godine, kako su nas obavijestili solinski i kaštelanski veterinari, situacija ponešto drugačija pa su na adrese velikog broja vlasnika kućnih ljubimaca, pristigli dvostruki pozivi za cijepljenje upućeni iz ambulante Solin, čiji djelatnici i ove godine dolaze na kućna vrata, ali i iz stanice Kaštela, koji posjeduju Rješenje o udovoljavanja uvjeta prema kojem mogu obavljati određene poslove javnih ovlasti u koje je uključeno cijepljenje pasa protiv bjesnoće.

Tako je, na zadovoljstvo vlasnika kućnih ljubimaca, na neki način, njima ipak ostavljena mogućnost izbora u skladu s potrebama te se o vremenu i načinu cijepljenja mogu dogovoriti s djelatnicima veterinarske ambulante Solin ili psa odvesti u veterinarsku stanicu u Kaštel Starom.

Inače, cijepljenje protiv bjesnoće zakonska je obveza koja se provodi uglavnom do 31.ožujka, ali i tijekom cijele godine za one pse koji u određenom periodu imaju više od tri mjeseca starosti. Uz cjepivo psima se daje i tableta za prevenciju od parazita, a cijena ove godine iznosi 130 kuna.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost)

  ovo veterinarska stanica kastela sama sebe reklamira solinjani su se pokazali 5 puta bolji i dolaze na kučnu adresu a i stručniji su cjepi veterinarka a ne tehničarka

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  bogami bi tribalo po svita u selu cijepit protiv bjesnoce prije nego pase,jer vise \"ljudi\"(ako nevridan) grizu jedan drugoga nego sta pasi ujidaju.

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  nu ćuke na stolu....xeba je ježa

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  koliko kosta cijepljenje psa?

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  трибало би спровешће цјепљење локални политичара против корупције

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  mogu li dobit broj veterinarske u solinuuu..plizzzz :?

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara