Bura i kiša ovu nedjelju nisu zaobišli ni Kaštela. Isčupana stabla, prepriječene ulice, dignuti krovovi, polomljene reklame mogli su se vidjeti skoro u svakoj ulici u Kaštelima.
Ekipa kaštelanskog internet portala probila se, napravila jedan kratak đir te zabilježila samo jedan mali dijelić nedjeljnih vremenskih neprilika...


 (Slike su napravljene mobilnim aparatom i lošije su kvalitete)


Meteorolozi: Bura danas počinje slabjeti

Stravično nevrijeme koje je snašlo Split i okolicu, ipak se neće tako skoro ponoviti. Optimističnu prognozu iznio je dežurni sinoptičar Marijan Tadin, napomenuvši da će bure biti još tijekom ponedjeljka i utorka, ali to je, rekli bismo, dječja šala u odnosu na fatalnu nedjelju. Tako će bura varirati od umjerene do jake, a vrijeme će u srednjoj Dalmaciji biti promjenjivo, uglavnom oblačno uz mogućnost manje kiše u utorak. Temperatura zraka će biti stupanj do dva viša, a u srijedu će čak dodatno porasti, popraćena suncem. Sredina tjedna donijet će poljepšanje vremena, zajamčeno do petka... Poslije kiše pohodit će nas lijepo vrijeme. (SD)

Nema škole

Zbog oštećenja na zgradama škola, nastava se danas neće održati u osnovnim školama u Omišu, Kaštel Sućurcu i Kaštel Novom, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje. Promet je na tom području otežan zbog odrona, porušenih stabala i ostalih predmeta koje je vjetar bacio na cestu. U opskrbi elelektričnom energijom ima problema u prigradskim naseljima Rupotine, Japirko (Solin), Kaštela (Rudine), Podstrana, Žrnovnica. Sve ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, navodi se u izvješću Državnog centra za obavješćivanje. Prema informacijama iz splitske službe Hitne pomoći jučer je 40-tak građana ozlijeđenih u nevremenu zatražilo liječničku pomoć.
(HRT)


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • Vatrogasci (Gost)

  Dosta interesantna stranica

  oko 12 godina prije
 • GORAN (Gost)

  Obozavam vase primorje. Poz iz Srbije

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  :upset :upset

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  alo mate es to ti ba

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  eeeeeeeeee

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  da bar sutra u kaštel starom neme škole.. :cry :? :? :?

  oko 9 godina prije
 • (Gost)

  Jo šta je lipo bilo,nije bilo struje pa se umisto kava pija pelinkovac.

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara