Croatian English French German Italian Spanish

 

Bura i kiša ovu nedjelju nisu zaobišli ni Kaštela. Isčupana stabla, prepriječene ulice, dignuti krovovi, polomljene reklame mogli su se vidjeti skoro u svakoj ulici u Kaštelima.
Ekipa kaštelanskog internet portala probila se, napravila jedan kratak đir te zabilježila samo jedan mali dijelić nedjeljnih vremenskih neprilika...


 (Slike su napravljene mobilnim aparatom i lošije su kvalitete)


Meteorolozi: Bura danas počinje slabjeti

Stravično nevrijeme koje je snašlo Split i okolicu, ipak se neće tako skoro ponoviti. Optimističnu prognozu iznio je dežurni sinoptičar Marijan Tadin, napomenuvši da će bure biti još tijekom ponedjeljka i utorka, ali to je, rekli bismo, dječja šala u odnosu na fatalnu nedjelju. Tako će bura varirati od umjerene do jake, a vrijeme će u srednjoj Dalmaciji biti promjenjivo, uglavnom oblačno uz mogućnost manje kiše u utorak. Temperatura zraka će biti stupanj do dva viša, a u srijedu će čak dodatno porasti, popraćena suncem. Sredina tjedna donijet će poljepšanje vremena, zajamčeno do petka... Poslije kiše pohodit će nas lijepo vrijeme. (SD)

Nema škole

Zbog oštećenja na zgradama škola, nastava se danas neće održati u osnovnim školama u Omišu, Kaštel Sućurcu i Kaštel Novom, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje. Promet je na tom području otežan zbog odrona, porušenih stabala i ostalih predmeta koje je vjetar bacio na cestu. U opskrbi elelektričnom energijom ima problema u prigradskim naseljima Rupotine, Japirko (Solin), Kaštela (Rudine), Podstrana, Žrnovnica. Sve ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, navodi se u izvješću Državnog centra za obavješćivanje. Prema informacijama iz splitske službe Hitne pomoći jučer je 40-tak građana ozlijeđenih u nevremenu zatražilo liječničku pomoć.
(HRT)


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara