U SUSRET OVOGODIŠNJEM FESTIVALU ELEKTRONSKE GLAZBE U TROGIRU
Na današnjoj press konferenciji koja se održala u trogirskoj gradskoj vijećnici najavljen je spektakularni dvodnevni festival elektronske glazbe - Moondance .

Na istoj su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Radovan Slade - Šilović, pročelnik za društvene djelatnosti i turizam Trogira Joško Jarebić, predstavnica trogirske turističke zajednice Nina Mišić, te organizator Pero Brčić iz agencije Ritmika.

Dvodnevni festival moderne elektronske glazbe Moondance održat će se 16. i 17. kolovoza na dvije pozornice, jedna u kuli Kamerlengo, a druga na stadionu Batarija, dok je VIP prostor u kuli sv. Marka.

Prošlogodišnje premijerno izdanje Moondance festivala u kuli Kamerlengo  prošlo je iznad svih  očekivanja s preko 3000 posjetitelja, od čega su dobar dio bili stranci. Bez "mega" marketinga i preskupih zvijezda, mnogi nazočni su uživali do zadnjeg takta i izabrali Moondance festival kao jedan od najboljih prošle godine.  Ohrabreni tom činjenicom, ove godine festival širimo na dvije večeri, točnije 16. i 17.8. i na dvije pozornice, stadion Batariju i kulu Kamerlengo dok će kula sv Marka poslužiti kao ViP prostor.

Pero Fullhouse u ime organizatora Ritmika Production je kazao kako se ove godine se očekuje 10000 posjetitelja te je zbog toga festival proširen i na nogometni stadion Batarija i kulu sv. Marka. Očekuje oko 20000 noćenja više upravo zbog ovog festivala, a oglašavanjem kroz strane medije napravljena je ogromna promocija Trogira i Dalmacije.

Festival Moondance novi iskorak grada Trogira u ovom vidu turizma i pozicioniranje grada na kartu svjetske party destinacije. Odlučili su dati prostora ovakvom događaju poslije turističke špice i proširiti ponudu grada kao i produžiti sezonu. Osim umjetničkog i glazbenog doživljaja očekuju ugodnu atmosferu i publiku koja će trošiti – kazao je  Zamjenik gradonačelnika Radovan Slade - Šilović

Predstavnica trogirske TZ Nina Mišić, izjavila je kako će ponuda koju pruža Moondance festival zainteresirati i tip gostiju koji možda ne bi posjetio Trogir, te je ovu suradnju koja je započela lani ocijenila vrlo dobrom.

U sklopu festivala održati će se i službeni warm up partiji kao i after partiji.

Prvi headlineri su potvrđeni i radi se mahom o provjerenim i dokazanim izvođačima elektroničke plesne glazbe.

HEADLINERI

Prva objava izvođača donosi 5 headlinera od 30 tak stranih i domaćih izvođača koliko ih je planirano.

Nina Kraviz- nedavno proglašena za najboljeg svjetskog dja od Beatporta, najveće svjetske platforme za distribuciju elektroničke glazbe, što je popriličan raritet uzmemo li u obzir da je djing još uvijek  poprilično muški svijet i da je malo koja djica uspjela dobiti neku od sličnih titula. Rekli bismo, u pravi trenutak za Moondance festival

Agoria- francuski techno house maestro koji je zadnjih godina jednostavno eksplodirao. Nedavno je izbacio remix Mobyjeve trake Almost Home koja je u vrlo kratkom roku postala ultimativni klupski hit. Da ne spominjemo Scalu koja je doživjela već kultni status. Malo se koji dj može pohvaliti da je nastupio na nekom planinskom vrhu iznad 3000 m, što je  njemu pošlo za rukom kada je ove zime nastupio u Aiguille du Midi, jednoj od alpskih planinana visini od 3842 m. Nakon visinskih priprema dolazi na Moondance

Forest People- mladi je bosanski dj i producent koji je u samo nekoliko godina stekao respektabilan status na sve zahtjevnijoj europskoj techno sceni. Izdanjima na eminentnim etiketama kao što su Driving Forces, Planet Rhythm i drugima uspio se izboriti za svoje mjesto pod techno suncem te tako osigurao ispunjen kalendar mjesecima unaprijed po najboljim klubovima. Zanimljivo je da mu je dj nastup sastavljen isključivo od njegovih produkcija što je popriličan raritet.

LIVE IZVOĐAČI

Anthony Rother live -njemačka elektro techno zvijezda koja je ostavila neizbrisiv trag u svjetskoj elektroničkoj produkciji. Njegov nastup se godinama očekuje na ovim prostorima. Nastupiti će uživo sa svojim omiljenim mašinama. Krajem ovoga mjeseca izlazi mu dugo očekivani album pod nazivom Netzwerk Der Zukunft kojega će promovirati na Moondanceu.

Vince Watson live- škotski je virtuoz na sintisajzerima koji izdaje za neke od najcjenjenijih etiketa današnjice kao što su detroitski e-Planet u vlasništva Carl Craiga i Poker Flat od Stve Buga. S preko 70 izdanih singlova te 7 albuma, jedan je i od najplodnijih autora elektroničke plesne glazbe. U njegovom slučaju vrijedi kvantitet = kvalitet.

Pošto smo domaći festival, jako vodimo računa o domaćim izvođačima koji će podjednako biti zastupljeni na festivalu kao i u promotivnim materijalima. Uvjereni smo da neki od domaćih dja i autora spadaju kvalitativno u svjetski vrh te ćemo nastojati predstaviti ih svijetu u pravom svjetlu.

Druga faza line upa objaviti će se sredinom svibnja.

ULAZNICE

Rani kontigent ograničenog broja ulaznica po promotivnoj cijeni od 99 kuna je od danas u prodaji do isteka zaliha putem online servisa www.entrio.hr za područje Hrvatske i okolnih država.

Regularne ulaznice za državljane Hrvatske i okolnih zemalja po cijeni od 199 kn biti če dostupne od 1.5.  do 1.8. poslije čega se diže na 299 kn do samog festivala, što je sve skupa puno povoljnije od ostalih festivala i prilagođeno domaćoj publici.

Ulaznice za ostatak svijeta će biti u prodaji putem našeg partnera Festicket.com koji je jedan od najvećih svjetskih providera za prodaju festivalskih ulaznica.

Više o Moondance Festivalu  2014. Saznajete na www.facebook.com/MoondanceFestival, te www.moondancefestival.eu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • TutanKamon (Gost_1814)

    napokon nešto dobro i ode, da ne triba ić daleko
    :)

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara