U splitskom parku Đardin od 8. do 31. svibnja održava se street food festival Gourmet Split 2015. U deset kućica, svima omiljenih s Božićnog sajma, osim domaće spize Splićani i turisti mogu uživati u okusima i mirisima svjetskih kuhinja po vrlo povoljnim cijenama.

Oko 1.500 Splićana i odlična svirka grupe Pavel, kućice i dobra hrana sinoć su u Đardinu stvorili čarobnu atmosferu. Prelijepi park u centru grada sinoćnjim koncertom povodom otvorenja Gourmeta pokazao se odličnim mjestom za druženja, koncerte i zabavu u kojem su jednako uživali i domaći i strani gosti najrazličitijih dobnih skupina. Dok su jedni plesali, drugi su sjedili po klupicama i zidićima uživajući u koncertu za koji je osim dobrih izvođača zaslužan bio i besprijekoran razglas. Oko kućica je bila sasvim podnošljiva gužva pri narudžbi hrane i pića, a ambijentalna rasvjeta samo je zaokružila izuzetno pozitivnu atmosferu koja je zavladala Đardinom. Očekivano, svi su najbolje reagirali na aktualne hitove grupe Pavel, no pred kraj koncerta pjesmom „Tonka“ (reci cvrčak!) korčulansko-splitskog velikana Momčila Popadića Popa publika je postala glazbeni izvođač večeri.

Gourmet danas nastavlja po najavljenom rasporedu: dan je započeo brunch-om, sweet fjaka je na meniju u popodnevnim satima, a nedjelje do kraja mjeseca su rezervirane za poznate Splićane koji će puštati glazbu u Đardinu. Večeras s početkom u 21 sat DJ pult preuzima Halioz odnosno Nikola Čelan, svestrani glazbenik i prepoznatljivo lice grupe Libar.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara