U MARMONTOVOJ ULICI U SPLITU
To je manifestacija koju promiče Europska komisija, a održava se svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu u više od 300 gradova diljem Europe. Društvo znanost.org zajedno s partnerima organizira Noć istraživača u Hrvatskoj već treću godinu za redom, a cilj manifestacije je na zabavan i jednostavan način podići svijest šire javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo, te srušiti predrasude koje često postoje prema znanstveno-istraživačkoj zajednici.

Ove godine očekuje se sudjelovanje 20 znanstvenih timova koji će svoje programe predstaviti građanima, posebice djeci i mladima, putem interaktivnih sadržaja. Posjetitelji će moći sudjelovati u znanstvenim eksperimentima, razgovarati sa znanstvenicima različitih znanstvenih disciplina, okušati sreću u nagradnim igrama i kvizovima o znanosti te pogledati neke od dokumentarnih filmova ili zabavno-edukativnih uradaka.

Europsku noć istraživača u Splitu i Zagrebu 2014. godine posjetilo je oko 17 tisuća posjetitelja, dobrim dijelom djece i mladih. Važno je naglasiti da znanstven timovi koji su sudjelovali prošle godine, iz Splita odlaze u Zagreb, a zagrebački znanstvenici dolaze u Split, tako da će i u jednom i drugom gradu biti predstavljeni znanstveni timovi iz drugog grada koje veliki broj građana nema priliku uopće sresti i upoznati.
Pozivaju se svi oni željni znanja, inovacija, izazova i zabave da zabilježe 25. rujna u svoje kalendare i dođu u Marmontovu ulicu u Splitu u 19 sati kako bi doživjeli dio istraživačke atmosfere koja će u isto vrijeme vladati diljem Europe.

Organizacijski odbor Europske noći istraživača 2015su Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Društvo znanost.org, pod pokroviteljstvom MZOS-a, a u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Događaj financira Europska komisija kroz Marie Sklodowska Curie akcije u okviru okvirnog programa Europske unije za istraživanja i inovacije, Obzor 2020. Projekt Europska noć istraživača prvi je odobreni projekt iz programa Obzor 2020 u Republici Hrvatskoj.

Više informacija: http://www.noc-istrazivaca.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara