voloder

CEMEX Hrvatska nositelj je certifikata ISO 39001:2012 koji potvrđuje uspješnost upravljanja sigurnošću u cestovnom transportu. Time je postao jedan od rijetkih proizvođača cementa i betona koji je certificiran prema ovom standardu na zahtjevnom europskom tržištu.

Opširnije...

zl split

U 2022. GODINI VRATILE SE GOTOVO SVE AVIO KOMPANIJE IZ 2019.
U Zračnu luku Split, našu najprometniju zračnu luka u 2021. godini su se sudeći po ljetnom redu letenja u 2022. godini vratile gotovo sve avio kompanije iz 2019. godine, njih ukupno 55 pa će Split ove godine biti izravnim letovima povezan sa 90 europskih gradova.

Opširnije...

dhmb

Pred nama je 14. izdanje Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma. Ovogodišnje izdanje po četvrti put zaredom održat će se u marini u Kaštel Gomilici, u organizaciji udruge Dani male brodogradnje, u razdoblju od 12. do 15. svibnja.

Opširnije...

cemex graditeljska

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća u Hrvatskoj.

Opširnije...

vozaci

VOZAČI CEMEX-OVIH TVRTKI PARTNERA I UGOVORNIH PRIJEVOZNIKA U 2021. UKUPNO SU PREŠLI GOTOVO 9 MILIJUNA KILOMETARA 
CEMEX Hrvatska je i ove godine nastavila tradiciju nagrađivanja najboljih te je između gotovo 170 vozača kamiona iz 46 tvrtki partnera i ugovornih prijevoznika za prijevoz cementa i betona, odabrala i nagradila najbolje vozače i tvrtke u 2021. godini.

Opširnije...

cemex mala

Povodom Međunarodnog dana žena, CEMEX Hrvatska je za svoje zaposlenice i zaposlenike organizirao webinar o rodnoj ravnopravnosti i ulozi žena u borbi protiv klimatskih promjena.

Opširnije...

voloder

Nakon 23 godine uspješnog rada na raznim pozicijama, dosadašnji direktor Velimir Vilović odlazi iz kompanije. Vilović je na čelu kompanije bio posljednjih pet godina i uspješno ju je vodio u svim poslovnim izazovima.

Opširnije...

 Vilović i Radić

Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska potpisali su sedamnaesti po redu Kolektivni ugovor. Njegove odredbe primjenjivat će se na radne odnose u kompaniji do kraja 2023. godine.

Opširnije...

cba hr

HRVATSKI PROJEKT I PROJEKTI IZ REGIJE PONOVO PREPOZNATI KAO NAJBOLJI GRAĐEVINSKI PROJEKTI NA SVJETSKOJ RAZINI
Održana u svom prvom online izdanju, međunarodna Graditeljska nagrada CEMEX prepoznala je dvadeset najboljih svjetskih građevinskih projekata među kojima je i projekt rekonstrukcije i dogradnje putničkog terminala Zračne Luke Split.

Opširnije...

cemex future

CEMEX Hrvatska je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u sustavu otprašivanja linije za proizvodnju klinkera u pogonu Sv. Juraj“. Projekt je vrijedan 19.721.343,44 kune od čega je 9.853.100,70 kuna, odnosno 50 posto financirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Opširnije...

Čak 95 posto CEMEX-ovog cementa koji gradi Pelješki most je iz obitelji niskougljičnih proizvoda Vertua®, što doprinosi smanjenju emisija CO2

Opširnije...

CEMEX Hrvatska predstavio je hrvatskom tržištu oznaku Vertua®, obitelj proizvoda koja uključuje različite vrste cementa proizvedenih uz smanjene emisije CO2 u usporedbi s tradicionalnim portlandskim cementom. Proizvodi koji nose ovu oznaku pokazuju smanjenje emisija između 20 i 70 posto. Ponuda ovih proizvoda doprinosi realizaciji CEMEX-ove strategije „Budućnost na djelu“ (Future in Action), usmjerene na postizanje ugljične neutralnosti.

Opširnije...

CEMEX Hrvatska postao je nositelj certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“ koji dodjeljuju Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo u okviru Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

Opširnije...

ODRŽIVA BETONSKA INOVACIJA ZA REVOLUCIJU U GRADNJI
Inovativni betoni Evolution dio su ponude CEMEX-ovih održivih betonskih proizvoda koje karakterizira lakoća ugradnje, što im osigurava jednostavnije zbijanje, oblikovanje i obradu, smanjujući potrebu za angažmanom ljudi i strojeva, a time i smanjenje troškova.

Opširnije...

PROJEKT OD 25 MILIJUNA EURA
Područje na samoj granici Trogira i Kaštela u dogledno vrijeme bit će bogatije za, na jadranskoj obali  jedinstveni trgovačko-zabavni objekt, investiciju tvrtke Tommy, a prostor gdje će taj centar biti smješten danas su, nakon radnog sastanka, obišli vlasnik i predsjednik NO Tommya Tomislav Mamić i trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

Opširnije...

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.

Opširnije...

U susret Međunarodnom danu energije koji se obilježava 14. veljače, CEMEX je ponosan što može istaknuti da predvodi sektor u prelasku na obnovljive izvore energije.

Opširnije...

Ovih dana u javnim glasilima oglašena je druga elektronička javna dražba na kojoj se prodaje industrijski kompleks u Kaštel Sućurcu, ukupne površine zemljišta 32.485 metara četvornih, a radi se o zemljištu, gospodarskoj zgradi, pomoćnoj zgradi, putu i ostalim dijelovima nekadašnje tvrtke Remont.

Opširnije...

Hrvatska gospodarska komora apelirala je na Ministarstvo pravosuđa i uprave da se obveza poslodavca u provedbi ovrhe na plaću u potpunosti prebaci na Finu jer mnoge tvrtke jednostavno nemaju administrativne i financijske kapacitete za to.

Opširnije...

NAJBOLJI EU PROJEKTI U 2020.
Pod posebnim epidemiološkim mjerama u utorak su u Zagrebu proglašeni pobjednici velikog izbora za najbolji EU projekt koji je organizirali u suradnji sa Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. U finale izbora plasirao se 21 projekt, a peteročlani žiri izabrao je četiri najbolja, po jedan u svakoj od propisanih kategorija.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 


  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska