HFP NE ODUSTAJE, ALI NI UDRUGA – GRADSKO VIJEĆE SAZIVA TEMATSKU SJEDNICU
Priča oko prodaje Kaštelanskih staklenika nastavila se odlukom HANFA-e kojom se ponovno u promet puštaju dionice ovog poduzeća, nereagiranjem HFP-a na zahtjeve radnika, sastankom gradonačelnika Josipa Berketa s predstavnicima radnika, sindikalista i uprave Staklenika, dopisom koji je iz Udruge za zaštitu Ustavom zajamčenih prava građana upućen na adrese odgovornih te najavom Darka Varnice o tematskoj sjednici Gradskog vijeća.

Poziv za tu sjednicu, na kojoj bi se, osim o Kaštelanskim staklenicima trebalo razgovarati i o Adriachemu i Željezari, upućen je ministru gospodarstva Ðuri Popijaču, predsjedniku Upravnog odbora HFP-a Petru Čobankoviću kao i predsjedniku Fonda Vedranu Duvnjaku, a u svrhu iznalaženja rješenja prihvatljivih za sve zainteresirane.

Točan datum održavanja sjednice utvrdit će se nakon odgovora pozvanih.

Iz Udruge zahtjevi za zaštitom državne imovine

Uz podršku zaštiti radnika i proizvodnje, iz kaštelanske Udruge za zaštitu Ustavom zajamčenih prava građana još jednom su upozorili na sve, prema njihovom mišljenju, nezakonite radnje vezane uz zemljište Kaštelanskih staklenika pa su u međuvremenu uputili službeni dopis na adresu hrvatske Vlade i premijerke Jadranke Kosor. U tom zahtjevu za hitno postupanje zbog zaštite državne imovine, premijerku su upoznali s tijekom događaja vezanim uz prenamjenu zemljišta Kaštelanskih staklenika te uvrštavanjem istog u temeljni kapital društva, posebno navodeći dokumente koji svjedoče njihovim tvrdnjama.

Osim premijerki Kosor, njihov zahtjev upućen je USKOK-u, splitsko-dalmatinskom županu Anti Sanaderu, gradonačelniku Josipu Berketu i predsjedniku Gradskog vijeća Kaštela Darku Varnici, a poziv da se ispitaju zakonitosti dosadašnjih događanja  uputili su i Državnom odvjetništvu.

Iz Udruge također očekuju najavljenu tematsku sjednicu kao i akcije odgovornih kojima će se uz zaštitu proizvodnje i radnika, zaštiti i vlasništvo države Hrvatske te osuditi, kako kažu, njegova otimačina.


Klikni za uvećat


Klikni za uvećat


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 


  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska