hren
 
Preseljenje bi bilo udar na radnika i na - logikuKakva sudbina čeka Željezaru Split, koja u zadnje vrijeme radi s trećinom kapaciteta, nije poznato ni nakon posljednjeg zagrebačkog sastanka u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Novi direktor Željezare Nenad Domljanović nije želio davati nikakve izjave jer je, kaže, dogovoreno da to mogu samo ministar Branko Vukelić i voditelj stručnog tima za izradu strategije za crnu metalurgiju Damir Begović.

- Do kraja tjedna trebala bi biti završena stručna studija o ekonomskoj isplativosti i svim financijskim aspektima crne metalurgije u Hrvatskoj — pojašnjava Begović. Razmotrili smo sve tehnološke mogućnosti i aspekte, sad moramo vidjeti što je ekonomski održivo bez pomoći države.
Pritom treba znati da je Željezara opterećena kratkoročnim i Sudbina splitske Željezare još uvijek nepoznatadugoročnim financijskim obvezama teškim blizu 60 milijuna eura, dok sisačka Željezara nema dugova, kaže Begović, koji je tu u dvostrukoj ulozi, jer je ujedno i direktor sisačke Željezare. No, splitska je tvornica modernizirana, za razliku od one u Sisku, no kako investicija u Kaštelima nije dovršena, država mora uložiti dodatna sredstva.
Što se najviše isplati, stručnjaci će prezentirati u Ministarstvu gospodarstva prije donošenja konačne odluke koja će, vrlo vjerojatno, rezultirati stvaranjem Cro Steela, kao krovne tvrtke dviju željezara.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska