hren
 
Otkud Petru Čovi moralno pravo tražiti 450.000 kuna otpremnine nakon što je u protekle četiri godine svog direktorovanja tvornicu bacio na koljena i doveo nas do toga da već tri tjedna nema proizvodnje, a radnici su poslani kućama - pitaju čelnici sindikata Adriachema Jozo Stipanović i Ivan Herceg.

Okrivljujući bivšeg direktora Čovu za teško stanje u kojem se nalazi tvornica, sindikalni čelnici navode kako je "Čovo putovao po svijetu, stvarao nepotrebne troškove, sklapao štetne ugovore i okružio se krivim ljudima".
Takva njegova politika rezultirala je padom proizvodnje ispod svake razine, minimalnim plaćama i dugovima tvrtke prema radnicima, tvrde predsjednik podružnice Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala u tvornici Stipanović i predsjednik HUS-ova Nezavisnog sindikata Herceg.

Petar Čovo

- Iako Skupština 25. veljače nije prihvatila Čovino izvješće, niti mu je dala razrješnicu za poslovanje, što znači da Čovo ne bi mogao dobiti tako basnoslovnu otpremninu, Nadzorni odbor ipak nije slijedio odluku Skupštine, već je s Čovom, skoro mjesec dana nakon što je on smijenjen, sklopio sporazum o reguliranju međusobnih prava i obveza. Članovi Nadzornog odbora nemaju pojma o tome. Iz toga zaključujemo da je sporazum nastao dogovorom Čove i predsjednika NO-a Velimira Kračuna, koji je i sam u ostavci — kažu Stipanović i Herceg. Opozvani direktor Petar Čovo koji je trenutačno na godišnjem odmoru, nije želio komentirati optužbe sindikata.

- Sindikat ne treba tumačiti ugovore, a otpremnina je moja stvar — kratko je rekao Čovo, ne potvrđujući, ni demantirajući iznos otpremnine. Niti su sindikati moj poslodavac, niti sam ja njihov član. A ako sindikati smatraju da su ugovori štetni, neka se obrate nadležnima — poručuje Čovo.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost)

  katastrofa :eek

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  kako oni prije njega tako i on a tako će i oni posli njega koji je pak bija prije njega !? :roll ko je ovde lud!?

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  :x

  oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska