POTPISAN VRIJEDAN UGOVOR
Kroz slijedećih 30 mjeseci Cemex Beton isporučit će 100 tisuća m3 betona za izgradnju zadarske teretne i putničke luke Gaženica, a o ovoj poslovnoj suradnji ugovor su predstavnici Cemex betona potpisali s predstavnicima tvrtke Strabag koja je izvođač radova.

Cemex beton prve je količine betona, koji će se koristiti za postavljanje blokova u more te u izgradnji otočnog i trajektnog terminala, terminala dužobalne te međunarodne plovidbe, kao i glavnog lukobrana te ribarske luke, isporučio 1. srpnja.
Izgradnja luke Gaženica trenutno je najveći investicijski projekt u Hrvatskoj, a završetak ove faze projekta planiran je u 2013. godini. Luka će imati ukupno dvanaest pristaništa, tri za međunarodne linije, tri za ro-ro brodove i kruzere te šest za domaće obalne linije.

Nadležni u Cemex betonu izrazili su veliko zadovoljstvo svojim uključivanjem u ovaj značajni projekt.

- Završetak radova i otvaranje putničke i teretne luke Gaženica za promet, imati će zasigurno veliki utjecaj na gospodarski napredak Zadra i čitave Hrvatske. Osim vidljivih pozitivnih učinaka na razvoj turizma, otvaranje ove luke rezultirat će i značajnim povećanjem svih ostalih gospodarskih aktivnosti u zadarskoj regiji. Izrazito smo zadovoljni što je glavni izvođač radova prepoznao Cemex, kao najstarijeg i najcjenjenijeg proizvođača građevinskog materijala u regiji te najvećeg svjetskog proizvođača betona, te odlučio opskrbu betonom povjeriti upravo našoj tvrtki – kazao je Cemexov direktor betona i agregata Bojan Vuina.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 


  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska