STARI - NOVI LOKALNI MEDIJ
Unatoč nekim najavama, djelovanje i program radio postaje Kaštela, čija je tvrtka vlasnik u posljednje vrijeme bila u blokadi,  neće se ugasiti, a slušatelji programa na frekvenciji 94,1 i dalje će isti moći pratiti i to pod nazivom Nautic radio Kaštela, a novi vlasnik mu je Marina Kaštela.

Ova vijest čim je dospjela u javnost već je protumačena na nekoliko načina, od kojih se jedan odnosi na spašavanje radnih mjesta dijela otpuštenih djelatnika sa Radio Kaštela kao i spašavanje od gašenje radijske postaje koja je na poseban način obilježila događanja u Kaštelima devedesetih godina.
Drugi se odnosi na pitanje jesu li Marina Kaštela i njen stvarni vlasnik, a ujedno i kaštelanski gradonačelnik Josip Berket, učinili korak ka prijenosu informacija vezanih uz Kaštela, posebno u godini prije lokalnih izbora. Ipak u službenom obrazloženju iz Marine Kaštela, kao jedan od glavnih razloga navodi se nautičko-turistička promidžba.

- Točno je da je Marina Kaštela kupila Radio Kaštela d.o.o. Razlog kupnji je nautička, turistička promidžba grada Kaštela i Marine Kaštela, a ujedno je to spas tvrtke koja je bila pred stečajem. Planirano je da se zatečeni zaposlenici zadržavaju, a iz cijene kupnje se isplaćuju, do kraja ovog mjeseca, sva potraživanja zaposlenih. Nova zapošljavanja ovisit će o tome kako će radio poslovati slijedećih šest mjeseci do godinu dana - kazala nam je Ivona Smolić, koja će biti nova direktorica Nautičkog radija Kaštela.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska