Mogućnost ponuđenu 1. srpnja ove godine za dragovoljni odlazak iz poduzeća, uz stimulativne otpreminine, namjerava iskoristiti 114 zaposlenika “Cemexa Hrvatska”. Upravo toliko javilo ih se u jednomjesečnom roku prihvaćajući uistinu stimulativni paket ponuđen u situaciji u kojoj su, prema riječima predsjednika Uprave “Cemexa Hrvatska” Trpimira Renića, “nastavak gospodarske krize i prognoza da se tržište neće oporaviti ni u idućoj godini označili nužnost nove prilagodbe organizacije rada sa samo jednom proizvodnom peći”.

Nakon zaključenja ponude pokrenuta je i zakonom propisana procedura savjetovanja sa sindikatom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Tvrtka je, naime, sukladno zakonskim obvezama, predala Program zbrinjavanja tehnološkog viška nadležnoj službi HZZ-a.

Očekuje se da će procedura biti okončana do kraja listopada, nakon čega će zaposlenici koji su prihvatili ponudu napustiti tvrtku. Uz ponudu odlaska uz otpremnine, manji broj djelatnosti unutar “Cemexa” bit će do kraja ove godine izdvojene iz strukture društva i prenesene na drugog poslodavca. Uz djelatnost preporučeno im je i preuzimanje sadašnjih radnika, koji spadaju u ovih 114 s paketom otpremnina.

Početkom ove godine, podsjetimo, “Cemex Hrvatska” imao je oko 570 radnika, i to nakon što su u veljači, također uz stimulativni paket otpremnina, poduzeće napustila 52 zaposlenika. U međuvremenu se razvijaju daljnji poslovni planovi usmjereni na održavanje proizvodnje i zadržavanje konkurentnosti.

Konkuretnost i uvođenje zamjenskoga goriva

- Radimo na inovacijama u proizvodnji i prodaji cementa te poticanju korištenja betona kao održivoga građevinskog materijala, što je naš strateški cilj - naglašava Renić.

Upravo je prije neki dan otvoreno prvo parkiralište s betonskim kolnikom u Solinu. Posebnu vrijednost čitavog parkirališta, u smislu održivosti, donose svijetle boje betona koje smanjuju upijanje topline, čime izravno pridonose smanjenju globalog zatopljenja i pojave viših temperatura zraka u gradovima nego u njihovoj okolici - pojašnjava Renić.

Renić nije propustio podsjetiti i na potrebu uvođenja zamjenskih goriva.

- Naša će konkurentnost u sljedećem razdoblju uvelike ovisiti i o uvođenju zamjenskih goriva. Njihovom upotrebom zadovoljit ćemo obvezu naše industrije za smanjenjem emisija. Ako to ne učinimo, morat ćemo plaćati dodatne kvote za prekomjerne emisije, što će biti dodatni udar na naše poslovanje. Investirali smo više od 21 milijun kuna u izgradnju postrojenja za prihvat, privremeno skladištenje i doziranje drvne sječke, za čije korištenje imamo dozvolu od nadležnih tijela. Kako sustav zbrinjavanja biomase još nije zaživio u Hrvatskoj, prepušteni smo sami sebi.

- To je razlog što smo objavili i oglas da od fizičkih i pravnih osoba kupujemo neobrađeno drvo, odnosno biomasu. Riječ je isključivo o netretiranom drvu, kao što je drvo iz šume, poljoprivrede i slično, a s otkupom počinjemo 17. rujna u tvornici “10. kolovoz” u Majdanu, Na ovaj način želimo dobiti zamjenski materijal koji će nam pomoći da smanjimo našu emisiju ugljikova dioksida, a ujedno pružimo mogućnost građanima da na adekvatan način zbrinu drvni ostatak te pritom nešto i zarade - naglašava Renić.


Isplati se - ne raditi

Ponuđena otpremnina za posebne kategorije iznosila je 7500 kuna neto, dok je za ostale zaposlenike bila 6400 kuna neto po godini neprekinutog radnog staža kod poslodavca. Paket stimulativnih otpremnina bio je uvećan i za jednokratan bonus u iznosu od 40.000 kuna bruto. Također, tvrtka će ovim zaposlenicima financirati i produženi mirovinski staž u maksimalnom trajanju od dvije godine.


Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska