PRVI ZAJEDNIČKI SASTANAK
Prvom sastanku gradonačelnika Josipa Berketa i obrtnika te vlasnika tvrtki, nazočilo je desetak kaštelanskih poduzetnika kako bi se upoznali s gradonačelnikovim javnim pozivom za uključivanje u osmišljavanje zajedničke ponude za kupovini Adriachema u stečaju.

- Kako je i prije nekoliko godina postojala inicijativa kaštelanskih poduzetnika o kupovini Adriachema, cilj ovog poziva je osmisliti kvalitetnu i prihvatljivu ponudu jer ne bi bilo dobro da se na dražbenim ročištima ne pojavi nitko zainteresiran ili bude tek jedna ponuda, što nikako ne bi bilo u interesu niti radnicima niti zajednici. Interes sviju trebao bi biti u oživljavanju prostora Adriachema i otvaranju novih radnih mjesta i zato smo tu da pokušamo naći neko zajedničko rješenje – kazao je gradonačelnik Berket.


Ivan Topić, Ivan Gotovac, Igor Milas

O inicijativi poduzetnika, u sklopu koje je prije nekoliko godina šezdesetak kaštelanskih poduzetnika željelo kupiti Adriachem te na određeni način i zbrinuti zaposlene, a koja nije uspjela zbog odnosa AUDIA te izostanka podrške od strane radnika i Uprave Adriachema, na sastanku su govorili njeni pokretači Ivan Kovač, Ivan Gotovac i Nikša Dragičević, koji su pokazali zanimanje i za ovu novu inicijativu gradonačelnika Berketa.

Sadašnja cijena: 70 tisuća kvadrata za 18 milijuna

Svoje mišljenje o mogućoj zajedničkoj kupovini Adriachema, za što je prvo dražbeno ročište najavljeno za kraj ovog mjeseca, a cijena za oko 70 000 metara četvornih zemljišta i zgrada Adriachema iznosi približno 18 milijuna eura, na sastanku su govorili i zainteresirani poduzetnici i njihovi predstavnici Ivan Boljat, Ivica Antunović, Igor Milas, Ivan Topić, Ante Miletić, Jakša Šego, Sandra Russo i Ivica Ivković. Neki od njih pokazali su pesimizam u odnosu na temu, ali kako je ustvrdio gradonačelnik Berket, danas o prodaji ne odlučuje nitko do stečajni sudac. Isto tako poduzetnici su postavili pitanja o određenim mogućim olakšicama od strane Grada, na što je Berket konstatirao da o takvim temama odluke donosi Gradsko vijeće, ali da se poduzetnici ne trebaju sramiti tražiti ono što im treba.


Ante Miletić i Sandra Russo

Kako je od nekolicine nazočnih upućena primjedba o lošoj informiranosti poduzetnika o gradonačelnikovom pozivu, naglašavajući da se isti mogao pročitati tek u rijetkim medijima, dogovoreno je da se do slijedećeg sastanka, koji je najavljen za približno desetak dana, nazovu svi poduzetnici koji su bili uključeni u prvu inicijativu, provjeri njihova sadašnja zainteresiranost te pozovu i poduzetnici koji su sada pokazali zanimanje za kupovinu Adriachema.

Kako se moglo čuti među njima je i gradska tvrtka Zeleno i modro, koja bi na prostoru bivše tvornice, na površini od približno 6 tisuća metara četvornih, imala reciklažno dvorište kao i neke tvrtke u vlasništvu gradonačelnika Josipa Berketa.


Nikša Dragičević


Ivica Antunović


Jakša Šego

 

Foto: Ante Majic
KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska