CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu sedme Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.  Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 18. travnja, nakon čega će Odbor nagrade u svibnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima.

Sudjelovati mogu svi arhitekti, građevinari i investitori s projektima koji su završeni  tijekom 2011. i 2012. godine. Pravo na sudjelovanje imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovog cementa.

Nagrade se dodjeljuju u trima kategorijama: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine te Infrastrukturne građevine, a u skladu s načelima društveno odgovornog poslovanja, CEMEX je od 2006. godine uveo i dvije posebne nagrade za projekte koji poštuju načela Održive gradnje i Pristupačnosti osobama s posebnim potrebama.

Ovogodišnji hrvatski Odbor nagrade čine trojica stručnjaka iz područja graditeljstva: dr.sc. Ante Mihanović, profesor na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Splitu i član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske te član suradnik Akademije znanosti i umjetnosti, profesor Miljenko Domijan, glavni konzervator u Upravi za zaštitu Kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske te naš uvaženi arhitekt Nikola Bašić, također član suradnik Akademije znanosti i umjetnosti, ujedno i jedan od laureata Graditeljske nagrade CEMEX. Odbor nagrade djeluje potpuno nepristrano, dobrovoljno i bez novčane naknade.

Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su njegova izvedba, primjena betona, inovativni prijedlozi uporabe betona, arhitektonsko rješenje, urbani koncept, poštivanje okoliša, projekt konstrukcije te ostalo.

Pobjednički projekti  predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, 22. globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se u studenom održati u Meksiku.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 


  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska