SINDIKAT TVRDI ZATO JER JE POVJERENIK, DIREKTOR TVRDI ZBOG NERADA
- Podružnica HUS-a Kaštelanski staklenici i radnici tvrtke ogorčeni su otkazivanjem Ugovora o radu  sindikalnom povjereniku Slavku Jazvi  jer je to kršenje Zakona o radu  i Međunarodnih konvencija, te direktan udar na sindikat – kazao je danas pred novinarima sindikalist Jozo Marić.

Kako je Marić ustvrdio, Slavko Jazvo postao je, nakon formiranja podružnice HUS-a U Kaštelanskim staklenicima, sindikalni povjerenik, zbog čega mu je direktor Marijo Paladin dao otkaz.

- Iako na rješenju o prekidu radnog odnosa stoji da mi je otkaz uručen zbog neispunjavanja obveza, o mom otkazu je presudilo što sam postao sindikalni povjerenik – tvrdi i Slavko Jazvo, koji je kazao kako već četiri godine kao referent realizacije roba nema nikakve uvjete za rad, ni mjesto niti alat te da nije mogao ispuniti jednu obvezu koju mu je dao direKtor Paladin. Jazvo tvrdi i kako je novog direktora želio upoznati sa svojim slučajem, no kako isti nije pokazao zanimanje za razgovor te nakon što je Jazvo postao sindikalni povjerenik jedva mu čekao dati otkaz.


Jozo Marić sa radnicima Kaštelanskih staklenika

- Javno tražimo od Nadzornog odbora Kaštelanskih staklenika  da se ova Odluka  o otkazu Ugovora o radu sindikalnom povjereniku donesena od strane direktora Marija Paladina odmah povuče jer je  nezakonita, štetna  i ima za cilj izazvati strah  kod radnika i članova HUS-a.

Ovo je jedinstven slučaj  da direktor poduzeća odbija  dijalog sa novoutemeljenim sindikatom HUS-a , a što je direktno kršenje Zakona o radu i konvencija međunarodne organizacije rada – poručio je Jozo Marić.

Podnijelu tužbu za klevetu

Marić je novinare informirao kako su on i Ozren Matijašević, u ponedjeljak podiglu tužbu protiv Marija Paladina zbog kleveta kako ga HUS reketari, a dvadesetak okupljenih radnika najavilo je tužbe protiv direktora zbog izjava kako su radnici u ovom poduzeću lopovi.

- HUS  Dalmacije i radnici ne mogu i ne smiju prešutjeti činjenicu da je direktor Marijo Paladin  samo nakon par mjeseci od kako je na funkciji direktora, nazvao sve radnike lopovima koji su godinama krali imovinu,  a HUS javno proziva da ga prestane reketariti, ucjenjivati i blatiti po medijima – navodi Jozo Marić, koji je najavio, ukoliko direktor Paladin i dalje bude odbijao razgovor i mirenje s HUS-om, kako radnici Kaštelanskih staklenika kreću u štrajk, za koji će krivac biti upravo Paladin.


Marijo Paladin

Paladin: Žele nas ponovo baciti na koljena

- Slavko Jazvo dobio je otkaz prije nego je postao sindikalni povjerenik i to radi nemara i nerada, koji je trajao godinu i pol. Jazvu ne mogu radnici Staklenika nositi na leđima. Po sistematizaciji je bio referent realizacije roba i usluga, a ne zna koliko smo robe i koju smo robu prodali unatrag godinu dana. Pitam vas, da imate privatnu tvrtku bi li trpjeli takvog radnika. Na Zavodu ima dosta mladih ljudi koji hoće, mogu i žele raditi pa ćemo zaposliti nekoga od njih na njegovo mjesto – kazao je o otkazu direktor Kaštelanskih staklenika Marijo Paladin.

Direktor Paladin odbacio je i optužbe o kleveti za nazivanje radnika lopovima, ustvrdivši da je njegova izjava izvučena iz konteksta te da nikada nije sve radnike nazvao lopovima, ali da i dalje tvrdi kako u poduzeću lopova ima, ali da ima i vrijednih radnika, koji nikada nisu uzeli nešto za sebe.

Svoje izjave o reketu Paladin je obrazložio  HUS-ovim najavama o štrajku u kojem će vjerojatno nastati veliki gubici za poduzeće. HUS želi poduzeće koje se, prema njegovim riječima, počelo uspravljati u suradnji sa sindikatom PPDIV-a, ponovo baciti na koljena.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska