TUŽNA NOVA
Na najgori mogući način dio zaposlenika Kaštelanskih staklenika, njih oko 40, ušlo je u novu radnu godinu. Smrznuti, gladni i žalosni, danas su započeli štrajk, zbog, kako kažu, neisplaćenih osam plaća, zadnju su dobili u travnju prošle godine. Kap koja je prelila čašu strpljenja jesu blagdani bez iti jedne kune. I to prvi put otkako je firme.

-Tužne smo i žalosne. Ovo je više prešlo sve granice, a našem strpljenju je došao kraj. Mjesecima nas se vrti oko malog prsta, a sada je dosta. Ostajemo u štrajku sve dok nam na račune ne uplate naše zarađene plaće-kazale su nam jučer pred staklenicima Zorka Čudina i Anica Čavka dok su se zajedno s ostalim kolegicama grijale kraj zapaljene palete u krugu tvorničkog pogona na Knežinama.

Ovo je, kažu nam prvi Božić kojega su dočekale bez kune. Niti su dobile plaće a isto tako ni bon.

-Snađi se druže. A di ću se snać. Direktor cilo vrime govori da se malo strpimo. A kako ću ja kazati Vodovodu, Hep-u i Telekomu da se oni strpe, da ću im račune platiti kad mi dođe plaća. Kako-pita se Zorka Čudina napominjući nam kako plaće nisu dobili još od četvrtog mjeseca prošle godine, te kako im poslodavac i za 2012. godinu duguje još tri minimalca.
Direktora smo podržali kad je došao na funkciju, ali prevario nas je. Vjerovale smo mu na riječ, ali nema više toga. Ovaj put ne odustajemo, dok novac ne bude na računu nema ni posla. A još se dogovaramo kako ćemo za koji dan blokirati i cijeli ulaz u firmu, zabranit ulaz i direktoru i onima šta rade po kancelarijama-zaprijetili su radnici iz proizvodnje, večinom žene.
A od danas su u štrajku i članovi HUS-a koje je podržao i šef Jozo Marić.

-Intezivno pregovaramo sa članovima nadzornog odbora i upravom. Neisplata ovolikog broja plaća je prevršila svaku mjeru. Strpljenju radnika i prije Božića je došao kraj, no očekivali smo kako će se do nove godine nešto riješiti. Očito je kako rješenja nema, radnici su gladni i ne žele raditi. Sve dosadašnje uprave su ih izigrale, pasla nema dok se novac ne isplati. Pa makar se salata i neobrala. A kako stvari stoje pitanje je tko će je i obrati. U proizvodnji radi tek par radnica koje su članice drugog sindikata -veli Marić.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska